16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος για τις συγκεντρώσεις θα τηρηθεί. Μόλις σε 1 στις 10 πορείες έκλεισαν οι δρόμοι

Πρόσφατα

Στα αποτελέσματα του νέου νόμου σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης συγκεντρώσεων και πορειών, που προβλέπει να μην κλείνουν με το παραμικρό οι δρόμοι στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να νιώθουν και να είναι οι πολίτες ασφαλείς», τόνισε μιλώντας, το Σάββατο, στο OPEN, και επανέλαβε ότι θα διασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων και για το θέμα των πορειών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Θυμάμαι ότι μου έγινε κριτική από ορισμένους συμπολίτες τις πρώτες ημέρες γιατί επέμεινα πάρα πολύ στο να εφαρμοστεί το μέτρο με το οποίο δεν μπορεί εκατό,  διακόσιοι και τριακόσιοι άνθρωποι να κλείνουν τους δρόμους με πορείες και συγκεντρώσεις, είτε στην Αθήνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη» υπενθύμισε.

«Οι πολίτες έχουν δικαίωμα, αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις, να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να στρέφεται σε βάρος της τάξης και της ασφάλειας όλων των υπολοίπων  συμπολιτών οι οποίοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από τέτοιες καταστάσεις» πρόσθεσε.

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Μόνον σε 40 περιπτώσεις από τις 381 συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν εντός του Σεπτεμβρίου χρειάστηκε να κλείσουν κάποιοι δρόμοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέχρι τώρα τον Σεπτέμβριο στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 83 πορείες, από τις οποίες μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος, γιατί μόνο οι 16 είχαν την προϋπόθεση που λέει ο νόμος ότι μπορούν να κλείσουν τον δρόμο.

«Ήταν χιλιάδες, ήταν πολύς κόσμος και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος γιατί και η ασφάλεια αυτό απαιτούσε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος. «Όταν είναι πολύ πολύ λιγότεροι, τότε θα πρέπει να διαδηλώνουν σε μία λωρίδα του δρόμου ή επάνω στο πεζοδρόμιο και αυτό το μέτρο θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και αυτό λέει η δημοκρατική νομιμότητα» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Πηγή: dikastiko.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις