4 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

1ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας: Χρυσαυγίτες βγήκαν για παιζομάζωμα – στρατολόγηση στα σχολεία

Η χυδαία νεοναζιστική προπαγάνδα έβαλε ξανά στόχο το παιδομάζωμα, καθώς προχθές το πρωί ομάδα χρυσαυγιτών μοίρασε εμετικά φυλλάδια έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας. Το περιστατικό έχει αναφερθεί στο Τμήμα Ασφάλειας Πυλαίας

Πρόσφατα

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, αποφάνθηκε το δικαστήριο, αλλά… τα «χρυσαύγουλα» συνεχίζουν τη στρατολόγηση μαθητών έξω από τα σχολεία! Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβη το πρωί της περασμένης Τετάρτης έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς κανείς να ενοχλήσει τη νέα χρυσαυγίτικη προπαγάνδα!

Το γεγονός κατήγγειλαν μαθητές αλλά και γονείς στην «Εφ.Συν.» και όχι μόνο. Σύμφωνα με τους ίδιους, ενημερώθηκε και η διεύθυνση του σχολείου, που χθες επισκέφθηκε τις αρμόδιες Αρχές.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον υπόψη του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα εμπλακεί σχετικά η Κρατική Ασφάλεια ή κάποια άλλη πιο «ειδική» υπηρεσία. Σε ό,τι αφορά τη λήψη άλλων μέτρων από την ίδια τη σχολική κοινότητα, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό» το περιστατικό και ξεκίνησε από χθες το απόγευμα τη διερεύνησή του, ώστε «να ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο», όπως μας τόνισε.

Ας δούμε όμως, τι συνέβη προχθές νωρίς το πρωί έξω από το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, όπως το περιγράφουν γονείς και μαθητές. «Μια κοπέλα είχε στηθεί έξω από την πόρτα του σχολείου την ώρα που πηγαίναμε και μας μοίραζε φυλλάδια. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν και πήρα. Αργότερα είδα ότι πρόκειται για φυλλάδια που προπαγανδίζουν τον εθνικισμό και τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε μαθητής του Λυκείου.

Αλλά και μητέρα μαθητή στην οποία το παιδί της έδωσε τα φυλλάδια, εξοργίστηκε και ενημέρωσε την «Εφ.Συν.»: «Το παιδί έβγαλε τα χαρτιά από την τσάντα του, τα είδα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, παρότι η Χρυσή Αυγή δεν αναφέρεται ευθέως. Αυτά παρέπεμπαν σε κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο ίντερνετ. Δοκίμασα να μπω. Κάποιες φορές το σχετικό σάιτ ανοίγει και κάποιες άλλες όχι. Κατόπιν αυτών, ενημέρωσα το Λύκειο στο οποίο έστειλα μέιλ αλλά και στη διοίκηση του δήμου. Από το σχολείο μού απάντησαν ότι το θέμα είναι σε γνώση τους και θα πράξουν τα δέοντα. Ακριβώς δίπλα από το Λύκειο είναι το Γυμνάσιο όπου πάνε πιο μικρά παιδιά…».

Τα φυλλάδια αυτά είναι στην ουσία ένα συγκαλυμμένο παιδομάζωμα φασιστών. Το ένα προσκαλεί τους μαθητές εμμέσως να πάνε στο «εθνικιστικό στέκι Θεσσαλονίκης Σάρισα», που λειτουργεί, όπως αναγράφεται στο έντυπο, κάθε Παρασκευή 19.00 με 22.00, σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην περιοχή των δικαστηρίων, όπου βρίσκονταν και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι, παρόλο που δικαστικά κρίθηκε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, η πινακίδα «Χρυσή Αυγή» φιγουράρει φαρδιά πλατιά ακόμη στο μπαλκόνι για να τη βλέπει καθένας που εισέρχεται στη Θεσσαλονίκη από τη δυτική είσοδο της πόλης…

Το άλλο έντυπο γράφει απλώς «Σκάναρε εδώ για πληροφορίες» κι έχει δυο τυπωμένους ψηφιακούς κώδικες που παραπέμπουν στο Viber και στο Telegram για πληροφορίες.

Στο τρίτο αναγράφεται «Πώς να γίνεις εγκληματίας» και παρακάτω επιτίθεται στις αντιφασιστικές πολιτικές και τα ΜΜΕ, παραπέμποντας σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση που λειτουργεί μόνο κάποιες ώρες της ημέρας, όπως καταγγέλλεται.


Πηγή: efsyn.gr, Νίκος Φωτόπουλος

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις