15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Δίκτυο Υπεράσπισης των Δημοκρατικών Ελευθεριών καταγγέλλει την αστυνομική εισβολή στα γραφεία της ΛΑΕ

Πρόσφατα

Στην όγδοη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μετά την μεγάλη αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, η κυβέρνηση της ΝΔ, για να μην μείνει «άπραγη» ως προς την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που καταπατά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, στοχοποίησε και πάλι αντιφασίστες νεολαίους που, απλώς, επέστρεφαν μετά την πορεία σε γραφεία αριστερού πολιτικού κόμματος, μεταφέροντας τα υλικά της διαδήλωσης (πανό και σημαίες).

Δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στα γραφεία της ΛΑ.Ε., χωρίς εισαγγελικό ένταλμα, όπως ορίζει ο νόμος, και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία πράξη που να αιτιολογεί, έστω, αυτήν την εισβολή, επιχειρώντας να θέσουν σε κράτηση νεολαίους, μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Η εισβολή σε πολιτικά γραφεία αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της καταστολής και διακυβεύει την ελεύθερη λειτουργία των κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων, θίγοντας έτσι τον πυρήνα όχι μόνο του δικαιώματος στη διαδήλωση, αλλά και της ίδιας της συνταγματικής λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης. Αναδεικνύει, ταυτόχρονα, το μίσος που τρέφουν δυνάμεις της αστυνομίας για τον αντιφασισμό και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το υπό νέα ηγεσία υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» σκοπεύουν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο της απάντησης στην λαϊκή δυσαρέσκεια με μεγαλύτερο αυταρχισμό και καταστολή, όσο τα κοινωνικά προβλήματα θα οξύνονται.

Καταγγέλλοντας την εισβολή στα γραφεία της ΛΑ.Ε., απαιτούμε την έμπρακτη δίωξη των αστυνομικών που εισέβαλαν σε αυτά.

Θα απαντήσουμε στον αυταρχισμό και την καταστολή με την κλιμάκωση των αγώνων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις