15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΕΝΕΝ: Συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για την 8η επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα | 18 Σεπτέμβρη

Πρόσφατα

Φέτος συμπληρώνονται 8 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ο οποίος έπεσε θύμα της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσής Αυγής”.

Οι δράσεις, οι αγώνες και οι καταγγελίες του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος συνέβαλαν τα μέγιστα να αποκαλυφθεί πλήρως το εγκληματικό της έργο, γεγονός που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο και στην δικαστική τους καταδίκη.

Οι Χρυσαυγίτες είναι στη φυλακή, αυτό αποτελεί μία σημαντική νίκη όλων των δυνάμεων που με συνέπεια αντιπάλεψαν την νεοφασιστική οργάνωση και συγκρούστηκαν με τα τάγματα εφόδου που έστησε σε διάφορες περιοχές, πόλεις, συνοικίες και γειτονιές και την δηλητηριώδη πολιτική της, αυτή του ρατσισμού της ξενοφοβίας και του εθνικισμού.

Όμως κανένας εφησυχασμός δεν χωράει αφού οι γενεσιουργές αιτίες που παράγουν τον φασισμό και είναι το ίδιο το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, παραμένουν.

Η επαγρύπνηση, η ετοιμότητα και η αποφασιστική αντιμετώπιση κάθε φαινομένου ρατσιστικής βίας, εθνικισμού και ξενοφοβίας πρέπει να παίρνει απάντηση από το λαϊκό μαζικό και εργατικό κίνημα.

Τιμούμε την μνήμη του Παύλου Φύσσα, συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβρη 2021.

Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν για άλλη μια φορά το μαχητικό – αντιφασιστικό τους παρόν στην συγκέντρωση – διαδήλωση, η οποία είναι η πρώτη χρονιά που θα είναι κοινή όλων των δυνάμεων που αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό, στις 18 Σεπτέμβρη 2021 στις 5:30 μ.μ στο Κερατσίνι (οδός Παύλου Φύσσα) καθώς και στην πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις