9.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Κοζάνη: Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά | Σαντορίνη: Βεβαιώσεις αρνητικών τεστ χωρίς σφραγίδα γιατρού και ΑΜ ασθενούς

Νέα υπόθεση με πιστοποιητικά εμβολιασμού «μαϊμού» σε νοσηλευτές και γιατρούς ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, κ. Γκανάτσος, αφορά σε τρία περιστατικά.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κοζάνης, Δέσποινα Αμαραντίδου, το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας, δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Την ίδια ώρα, με διαδικασίες-εξπρές ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας. Αναλυτικότερα για το τι αναφέρει, πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: euro2day.gr


Βεβαιώσεις αρνητικών rapid test «χωρίς επεξεργασία, υπογραφή και σφραγίδα» στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει με περίεργες βεβαιώσεις αρνητικών rapid test στο νοσοκομείο της Σαντορίνης παίρνει το Σωματείο των εργαζομένων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι βεβαιώσεις έφεραν το λογότυπο και τη σφραγίδα του Νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να φέρουν τον αριθμό μητρώου ασθενούς, το όνομα και τη σφραγίδα του υπεύθυνου ιατρού, παρά μόνο μια μονογραφή». Οι εργαζόμενοι τάσσονται «απέναντι σε κάθε παράνομη κι ανήθικη πράξη, που βάλλει και διασύρει το Νοσοκομείο μας και δηλώνουμε πως δεν θα μείνουμε αμέτοχοι ούτε άπραγοι σε τέτοιου είδους περιστατικά», ενώ ζητούν πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται πως γιατρός του Νοσοκομείου Σαντορίνης καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου ούτε έχουν επεξεργαστεί τα εν λόγω δείγματα στο μικροβιολογικό τμήμα.

«Περίπου στα μέσα Ιουλίου δύο τουρίστριες απευθύνθηκαν μέσω του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, στη γραμματεία των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ζητώντας να γίνει διόρθωση στο όνομα που αναγραφόταν στη μια βεβαίωση αποτελέσματος rapid test από τις δύο που είχαν χορηγηθεί. Στην προσπάθεια αναζήτησης του αποτελέσματος στο μητρώο του Νοσοκομείου από την γραμματεία ΤΕΠ αλλά και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο διαπιστώθηκε πως ουδέποτε αυτά τα δείγματα επεξεργάστηκαν στο Νοσοκομείο» εξηγεί το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και προσθέτει:

«Πλέον των παραπάνω, διαπιστώθηκε ότι τις βεβαιώσεις τις είχαν λάβει από ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου που δεν ανήκει στο Νοσοκομείο αλλά παρέπεμπε σε αυτό. Οι βεβαιώσεις δε, έφεραν το λογότυπο και τη σφραγίδα του Νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να φέρουν τον αριθμό μητρώου ασθενούς, το όνομα και τη σφραγίδα του υπεύθυνου ιατρού, παρά μόνο μια μονογραφή».

Αναφέρουν στη συνέχεια πως «γνωρίζουμε, ότι ενημερώθηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η Διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ (υποκατάστημα της οποίας αποτελεί το ΓΝ Θήρας). Στη συνέχεια απεστάλη κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο Νοσοκομείο και διενήργησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα κι έκτοτε αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΑ. Το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη βρεθήκαμε εκτεθειμένοι σε πρωτόγνωρες καταστάσεις εν μέσω μιας πολύ δύσκολης υγειονομικής περιόδου».

Καταγγέλλουν επίσης τη σιωπή της διοίκησης, που δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη δήλωση. «Από εχθές, το Σωματείο Εργαζομένων, δέχεται συνεχώς κλήσεις από δημοσιογράφους ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, ζητώντας την τοποθέτησή μας, με αποτέλεσμα να επωμίζεται αποκλειστικά τη βαρύτητα του θέματος ενώ την ίδια στιγμή οι Διοικήσεις του ΓΝ Θήρας αλλά και της ΑΕΜΥ ΑΕ δεν έχουν προβεί σε καμία δήλωση ούτε ανακοίνωση και έως ότου το κάνουν δεν θα προβούμε σε καμία άλλη δήλωση. Τέλος από την πλευρά μας κάνουμε σαφές πως τασσόμαστε απέναντι σε κάθε παράνομη κι ανήθικη πράξη, που βάλλει και διασύρει το Νοσοκομείο μας και δηλώνουμε πως δεν θα μείνουμε αμέτοχοι ούτε άπραγοι σε τέτοιου είδους περιστατικά που αμαυρώνουν την τεράστια συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν οι υγειονομικοί όλης της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «ανάλογα περιστατικά με αυτά που έχουν σημειωθεί στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας αλλά και στη Δράμα με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης, είναι προδήλως απαράδεκτα και καταδικαστέα. Ευελπιστούμε στην άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων και στην απόδοση των ευθυνών σε εκείνους που τους αναλογεί.»

Πηγή: ThePressProject

Παρόμοια Άρθρα