19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τοσονίδου: Τιμωρητικές για τους εργαζομένους και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Πρόσφατα

Το παρακάτω κείμενο είναι από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook της Δέσποινας Τοσονίδου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας. Ημερομηνία ανάρτησης, στις 01-09-21.

Το πόσο ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ είναι η τροπολογία που έθεσε σήμερα σε αναστολή εργασίας τους συναδέλφους μας το μαρτυρούν τα νούμερα: στο Ασκληπιείο Βούλας παρέμειναν ανεμβολίαστοι μόλις το 6% (!!!) των υγειονομικών. Με άλλα λόγια, 94% των υγειονομικών του Ασκληπιείου είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Υπάρχει έστω και ένας που μπορεί να με πείσει ότι το 6% είναι “υγειονομική βόμβα”;

Το πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τη δημόσια υγεία είναι η εφαρμογή της κατάπτυστης τροπολογίας θα φανεί από αύριο. Την ώρα που δεν περισσεύει κανείς μας, την ώρα που ετοιμαζόμαστε για άλλη μια πολύ δύσκολη χρονιά, νοσηλευτές με εμπειρία τίθενται σε αναστολή.

Το πόσο ΠΑΡΑΛΟΓΗ είναι για τους υγειονομικούς η επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας φαίνεται από την καθημερινή εμπειρία: οι συνάδελφοι μας του γραφείου κίνησης ζητούσαν (μάταια) μάσκες, έστω απλές χειρουργικές, εδώ και ενάμιση χρόνο. Η απάντηση από τη διοίκηση ήταν ότι δεν τις χρειάζονται, αφού ανάμεσα σε αυτούς και τον πολίτη υπάρχει το τζάμι. Οι ίδιοι συνάδελφοι σήμερα τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ως “επικίνδυνοι” για τους πολίτες.

Το ποσό ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ είναι η άθλια επίθεση της κυβέρνησης φαίνεται από την ίδια την τροπολογία: αύριο αν εμβολιαστεί ο συνάδελφος, θα μπορεί να επιστρέψει στο νοσοκομείο και στη θέση του 14 ημέρες (!!!) μετά τη 2η δόση. Αν είχε εμβολιαστεί χθες, θα συνέχιζε να εργάζεται κανονικά.

Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα δώσουμε σκληρές και δύσκολες μάχες για να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Τις δώσαμε με μάσκες και χωρίς, τις δώσαμε εμβολιασμένοι και πολύ κουρασμένοι, τις δώσαμε με όσο μυαλό και ψυχή αντλούμε από την αγάπη μας για τους ασθενείς μας. Είχαμε – Έχουμε ο ένας τον άλλο.

Οι συνάδελφοι μας θα επιστρέψουν στη δουλειά. Θα είμαστε δίπλα τους κάθε μέρα.

Εσείς της κυβέρνησης δεν τα έχετε λογαριάσει καλά.

Εδώ είμαστε.


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις