ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και νέες συγκεντρώσεις κατά της υποχρεωτικότητας και των αναστολών | Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου

Στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών από την ΑΔΕΔΥ

Έπειτα από τις σημερινές δυναμικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της χώρας από το υγειονομικό προσωπικό κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με βάση προηγούμενη απόφασή της και με αφορμή τις διοικητικές πράξεις αναστολών που έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, προχωρά σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση, και την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη, με στάση εργασίας, από τις 10πμ.-3μμ., και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 11πμ. σε:

▬ ΑΤΤΙΚΗ: Στο υπουργείο Υγείας

▬ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

▬ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.


ΝΑΙ στον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι,

Ήδη επιδόθηκαν σε συναδέλφους τα Πρώτα Φύλλα Αναστολής καθηκόντων.

Σε πολλά Νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση.

Σε πολλά Νοσοκομεία έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους συναδέλφους.

Την Πέμπτη 2/09/2021 προγραμματίζουμε νέες κινητοποιήσεις με αίτημα κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του και να αναδείξουμε τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία.

Το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης αναπλήρωσης όσων τεθούν σε αναστολή εργασίας ήταν η Τρίτη στη σειρά αναστολή των κανονικών αδειών από 1 Σεπτεμβρίου 2021. Πολλοί συνάδελφοι που προγραμμάτισαν λίγες ημέρες άδεια τον Σεπτέμβριο με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν μπορούν να κάνουν χρήση.

Είναι άδικο μετά από 19 μήνες συνάδελφοι της πρώτης γραμμής να οδηγούνται σε αναστολή καθηκόντων με ούτε ένα ευρώ μισθό.

Μέχρι χθες ήταν ασφαλείς για το σύστημα και εργάσθηκαν στην πρώτη γραμμή περιθάλποντας ασθενείς και από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου θα είναι επικίνδυνοι. Στα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζουν τα Νοσοκομεία περιλαμβάνεται η συγχώνευση κλινικών, η νέα αναστολή χειρουργείων, οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων!! Αυτό είναι το σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία. Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία). Περισσότερο από κάθε επαγγελματική ομάδα που μας κουνάνε το δάκτυλο δημοσίως. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 προκηρύσσουμε στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις 11.00πμ

▬ ΑΤΤΙΚΗ: Στο υπουργείο Υγείας

▬ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

▬ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.


Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Print Friendly, PDF & Email