19.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Δυναμικές κινητοποιήσεις υγειονομικών στα νοσοκομεία ενάντια στον εκβιασμό, στις αναστολές και στις απολύσεις

Με βάση απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, οι υγειονομικοί πραγματοποιούν στάση εργασίας και νέες κινητοποιήσεις και την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στις ΥΠΕ

Πρόσφατα

Σε μαζικές, δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις (κατάληψη γραφείων διοικήσεων, μπλόκο στην έκδοση των διοικητικών πράξεων για αναστολή του ανεμβολίαστου προσωπικού κτλ.) αλλά και παρεμβάσεις προς τις διοικήσεις πολλών νοσοκομείων της χώρας, προχώρησε, σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη, το υγειονομικό προσωπικό αντιδρώντας στον εκβιασμό με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στην αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αρχής γενομένης από σήμερα.

Πανελλαδικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των υγειονομικών που εκτιμάται ότι θα τεθεί σε αναστολή εργασίας ανέρχεται σε 8.000-10.000. «Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα», σχολίασε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κατά τις παρεμβάσεις προς τις διοικήσεις, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους ζήτησαν να μην εκδοθούν διοικητικές πράξεις για τις αναστολές. Ωστόσο, όπως φάνηκε, κυβέρνηση και διοικήσεις νοσοκομείων τις είχαν έτοιμες, μέσα από την εφαρμογή της Απογραφής, η οποία συνδέθηκε με το εμβόλιο. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ Σωματεία, όπως αυτά του Θριάσιου, του ΚΑΤ και της Σάμου προχώρησαν σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών, μπλοκάροντας τη σχετική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχει κηρύξει Απεργία – Αποχή από την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της υποχρεωτικότητας και των αναστολών, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις 8 Οκτώβρη.

Με βάση την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, για στάση εργασίας την επομένη της επίδοσης διοικητικής πράξης αναστολής εργασίας, οι υγειονομικοί προχωρούν σε νέα κινητοποίηση, την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη, με στάση εργασίας, 10πμ.-3μμ., και συγκεντρώσεις, στις 11πμ., στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο ΜακεδονίαςΘράκης, στις ΥΠΕ και όπου αλλού κρίνει ένα τοπικό Σωματείο. «Ήδη επιδόθηκαν σε εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων και άλλα είναι προς επίδοση», αναφέρει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στη σχετική ανακοίνωσή της.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν το ΜΕΤΑ και το ErgasiaNET

▬ ΟΧΙ στον εκβιασμό της υποχρεωτικότητας με αναστολές εργασίας, όχι στην απειλή επιστροφής μισθού, όχι στην τρομοκρατία για την επισφάλεια της θέσης εργασίας ενός ανεμβολίαστου, όχι στιςι διώξεις υγειονομικών.

▬ ΟΧΙ στα πρωτόκολλα «λάστιχο» υπέρ της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας και της κερδοφορίας του τουριστικού, μεταφορικού κ.λπ. κεφαλαίου, τους εργαζομένους, την κοινωνία και τη δημόσια υγεία.

▬ ΟΧΙ στον κοινωνικό αυτοματισμό, όχι στη στοχοποίηση των υγειονομικών που γίνεται για τη συγκάλυψη των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για τη διαχείριση τις πανδημίας, αλλά και για τη διάλυση του ΕΣΥ.

▬ ΟΧΙ στην αναστολή των αδειών των υγειονομικών.

▬ ΟΧΙ στους ιδιώτες στο ΕΣΥ, όχι στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας.

▬ ΝΑΙ στον καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.

▬ ΝΑΙ στις μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.

▬ NAI στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

▬ ΝΑΙ στην ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ,

▬ ΝΑΙ στην ενίσχυση του ΕΣΥ για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

▬ ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος και ΚΑΜΙΑ συναδέλφισσα στην υγεία και την πρόνοια να μην χάσουν τη δουλειά τους.

▬ ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος και ΚΑΜΙΑ συναδέλφισσα στην υγεία και την πρόνοια να μην αφεθεί μόνος του ή μόνη της για να αντιμετωπίσουν το κράτος και την εργοδοσία.

▬ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και να πάψουν με μεσοβέζικες «λύσεις» και «ανακοινώσεις» να δίνουν πάτημα στην κυβέρνηση για απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους, όπως είναι οι υπηρεσίες της υγείας και της πρόνοιας.

▬ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

▬ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις