16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις υγειονομικών και ΕΚ Σάμου κατά αναστολών και υποχρεωτικότητας | Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη

Πρόσφατα

Ο μαζικός εμβολιασμός είναι όπλο απέναντι στην πανδημία και δικαίωμα,
όχι μέσο για εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων!

Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, χαιρετίζει τη συμμετοχή και τις δράσεις που έγιναν στις 26 Αυγούστου. Επόμενο βήμα την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία, στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου με τη συμμετοχή σωματείων του ιδιωτικού τομέα και φορέων του νησιού. Καλούμε τα σωματεία σε συμμετοχή, σε ετοιμότητα και σε λήψη πρωτοβουλιών ενάντια στην επικίνδυνη και διχαστική κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό ακολουθώντας μια εκβιαστική πολιτική που ξεκίνησε απέναντι στους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας και απειλεί να συνεχιστεί και σε άλλους κλάδους, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν αναστολή εργασίας, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και οι απολύσεις από 1η Σεπτέμβρη για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και σε δομές Πρόνοιας δεν εμβολιάζονται. Γίνεται μια απαράδεκτη προσπάθεια να δείξουν με το δάχτυλο τους εργαζόμενους με στόχο να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους. Μετατρέπουν το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών και επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Σε άλλους κλάδους, όπως στην εκπαίδευση, υποχρεώνουν μια σειρά εργαζόμενους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να προσκομίζουν στην υπηρεσία τεστ αντιγόνου αποκλειστικά από ιδιωτικές μονάδες κόστους 10€, δυο φορές την εβδομάδα. Δε χάνουν την ευκαιρία ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή να δώσουν αέρα στα πανιά των ιδιωτικών ομίλων με σκοπό να αυξήσουν την πελατεία τους.

Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να κρύψει τις ευθύνες της για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων και το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο απαιτούσαν τη λειτουργία των τουριστικών δομών, των μεταφορών κλπ χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Εστίες μετάδοσης, βέβαια, αποτελούσε και αποτελεί κάθε μεγάλος εργασιακός χώρος για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Ταυτόχρονα, δε λαμβάνεται κανένα μέτρο για τη στήριξη του συστήματος υγείας και την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του, αλλά ούτε και για την πλήρη επιστημονική ενημέρωση του λαού αναφορικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, τη λειτουργία, τις παρενέργειες και ό,τι άλλο αφορά τα εμβόλια, για τα οποία η παραπληροφόρηση από κάθε λογής “αρνητές” και συνομωσιολόγους έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι πλέον εγκληματικές, δεν μπορούν να κρυφτούν από επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς τους εργαζόμενους.

Εδώ και τώρα:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

  • Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία. Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

  • Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, εξοπλισμός και προσωπικό για το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη, όπως και επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις