Την ώρα που τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ στη χώρα μας καθημερινά κινούνται σταθερά σε υψηλές ταχύτητες, την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας αυξάνει, την ώρα που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την ανακοίνωση περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους, κάποιοι αρνητές εξακολουθούν να αμφισβητούν τον κορονοϊό.

Αυτό όμως που συνέβη στην Πάτρα ξεπερνά κάθε φαντασία καθώς ένας άνδρας, νόσησε, διασηλωνώθηκε και αφού τον έσωσαν οι γιατροί ζήτησε τον δικηγόρο του γιατί αμφισβητεί τον κορονοϊό

Συγκεκριμένα ο ασθενής, που πριν λίγες ημέρες νόσησε από κορονοϊό, μπήκε στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου του Ρίου, χειροτέρευσε επικίνδυνα, διασωληνώθηκε και τελικά σώθηκε χάρη στην αγωγή και τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου.

Το thebest μίλησε με τον πνευμονολόγο – υπεύθυνο της Α κλινικής covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Αργύρη Τζουβελέκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ο ίδιος απορεί με την συμπεριφορά του ασθενούς ο οποίος το πρώτο πράγμα που έκανε με το που αποσωληνώθηκε, ήταν να στείλει χειρόγραφο μήνυμα για επικοινωνία με τη γυναίκα του και γνωστό δικηγόρο, ο οποίος αναλαμβάνει υποθέσεις ατόμων που αρνούνται την covid-19!

Μάλιστα, όπως λέει ο γιατρός, ο ασθενής ο οποίος ακόμη νιοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πλέον αναζητά αποδείξεις μοριακού ελέγχου.

“Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ουσιαστικά υπήρξε συνδρομη δύο κλινικών, της ΜΕΘ και της κλινικής Covid-16, αντιμετωπίστηκε άρτια αλλά δυστυχώςε δεν πίστεψε ποτέ και δεν πιστεύει την κρισιμότητα της κατάστασής ούτε, στον ίδιο τον ιό. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που συναντάμε και μας γεμίζει με θλίψη και απαισιοδοξία”.


Πηγή: thebest.gr