24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΕΚΔΑΠ: Υπέρ του εμβολιασμού, ΟΧΙ σε υποχρεωτικότητα, διαχωρισμούς, εργασιακή τρομοκρατία, απειλές, ποινές, οικονομική εξαθλίωση

Πρόσφατα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, από τις 19 Ιουλίου 2021, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, καθώς και την αναστολή σύμβασης εργασίας και την απειλή της απόλυσης των ανεμβολίαστων εργαζομένων. To ErgasiaNET σας την υπενθυμίζει:

Μεγάλες αντιθέσεις και πολλά οξύμωρα παρατηρούνται μεταξύ των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του πάσης φύσεως προσωπικού των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Πολιτικών ΑμεΑ του Υπουργείου Εργασίας, αναδεικνύουν τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμένου προσωπικού στις δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Αφού είναι τόσο υψηλά τα ποσοστά και εφόσον είναι σχεδόν βέβαιο πως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα δρομολογήσουν ή έχουν δρομολογήσει ήδη τον εμβολιασμό τους, ως οφείλουν, γιατί η Κυβέρνηση προχωρά σε τόσο αυταρχικά και όπως όλα δείχνουν αντισυνταγματικά μέτρα με στερήσεις μισθών και με την απειλή ακόμα και της απόλυσης για να «πείσει» τους ακόμα ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν; Μπορεί ένας εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός; Γιατί τέτοια βίαια μέτρα (γιατί βία είναι να χάνεις τον μισθό σου και να μην μπορείς να ζήσεις την οικογένειά σου) εις βάρος των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αλλά και εις βάρος άλλων κλάδων της Υγείας και της Πρόνοιας, από τη στιγμή μάλιστα που εμβολιασμένοι ή μη, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο ούτε τους εαυτούς τους, ούτε βεβαίως τα εξυπηρετούμενα Α.μεΑ..

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ δηλώνει πως είναι ξεκάθαρα ΥΠΕΡ του εμβολιασμού, όπως είμαστε ξεκάθαρα ΕΝΑΝΤΙΟΝ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Πιστεύουμε ακράδαντα πως με πειθώ, με στοχευμένες και στοιχειοθετημένες ενημερώσεις του κόσμου της εργασίας, με μέθοδο, συνέπεια, σοβαρότητα και σύνεση, μπορούμε όλοι μαζί, Κυβέρνηση και Φορείς, να πείσουμε και τον τελευταίο συνάδελφο εργαζόμενο σε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για τους λόγους για τους οποίους θα ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιαστεί. Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ δηλώνει «παρών» στην προσπάθεια αυτή και θα την στηρίξει ενεργά αν του ζητηθεί. Ο εξαναγκασμός, οι περικοπές μισθών, οι απειλές απόλυσης που πλανώνται ή η επιβολή οποιονδήποτε άλλων πειθαρχικών μέτρων θα οδηγεί συνεχώς σε αντίθετα αποτελέσματα και σε μεγαλύτερες αντιδράσεις του κόσμου.

Συντασσόμαστε με τις Ανακοινώσεις των συναδέλφων της ΠΟΕΔΗΝ και των ΚΗΦΗ και εμμένουμε σε όσα καταθέσαμε μέσω του με αριθ. Πρωτ. 426/09.06.2021 Υπομνήματός μας (426 – Υπόμνημα ΠΑΣΕΚΔΑΠ προς Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής.doc | Powered by Box) προς την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Γιατί στη μάχη με την πανδημία χρειάζεται ομοψυχία, ομόνοια, συνεργασία και κατανόηση όλων των πλευρών και όχι διχαστικά διλήμματα, διαχωρισμοί, εργασιακή τρομοκρατία, οικονομική εξαθλίωση, απειλές, ποινές και τιμωρία. Μόνο έτσι θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα βγούμε νικητές τόσο ως κοινωνία όσο και ως Άνθρωποι.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις