7.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

ΡΑΚ: Πότε επιτέλους θα ξυπνήσει από τη θερινή ραστώνη της η Διοίκηση του ΕΦΚΑ;

Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις

Πρόσφατα

Ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο τερατούργημα του ΕΦΚΑ δουλεύει σε κτίρια χωρίς κλιματισμό ή με συστήματα ψύξης που υπολειτουργούν και αντί να δώσει εντολή η Διοίκηση να αποχωρεί πριν το μεσημέρι το προσωπικό σε αυτά τα κτίρια, κρύβεται πίσω από την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών, που λέει να αποφασίσουν τα στελέχη του ΕΦΚΑ, αν και πότε θα σταματήσει η συναλλαγή με το κοινό και θα φύγουν νωρίτερα οι εργαζόμενοι.

Δηλαδή ρίχνει την ευθύνη σε αυτούς για ότι και αν συμβεί. Αν πάθει κάποιος εργαζόμενος κάτι θα φταίει ο προϊστάμενος και ο διευθυντής, που δεν έδωσε εντολή να φύγουν νωρίτερα. Αν δεν εξυπηρετηθεί κάποιος πολίτης, πάλι θα φταίνε τα υπηρεσιακά στελέχη, γιατί έδωσαν εντολή να φύγουν νωρίτερα οι εργαζόμενοι! Οι “άριστοι” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν ευθύνονται για κανένα πρόβλημα στον ΕΦΚΑ και στη χώρα.

Ο ανεπάγγελτος υπουργός Εργασίας έχει πιάσει στασίδι στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και κατηγορεί για όλα τα προβλήματα, που αυτός και η κυβέρνηση του (μαζί με όσους υλοποίησαν νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές) έχουν δημιουργήσει, τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ.

Κατηγορεί τους εργαζόμενους που εκτός όλων των άλλων, δουλεύουμε σε κτίρια εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα με θερμοκρασίες που φτάνουν (μέσα στα κτίρια) τους 39 οC !

Στο κτίριο της Αγ. Κωνσταντίνου 5 είχαμε λιποθυμίες συναδέλφων από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν και αυτό το καλοκαίρι. Στο ΙΚΑ Κεφαλληνίας το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ανάφερε ότι υπάρχουν επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και ότι οι υπεύθυνοι οφείλουν να διακόψουν τις εργασίες στην εγκατάσταση. Σε πολλά άλλα κτίρια υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα.

Κατηγορεί τους τους εργαζόμενους και διατάζει πειθαρχικά, γιατί ο ΕΟΔΥ έκλεισε κτίριο του ΕΦΚΑ με δεκάδες κρούσματα!

Την ίδια στιγμή επισπεύδουν τις συγχωνεύσεις των Διευθύνσεων κυρίως στην Περιφέρεια μέσα στις καλοκαιρινές άδειες, σε μια προσπάθεια να φανεί ότι υλοποίησαν την ενοποίηση του ΕΦΚΑ. Χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς να υπολογίσουν το οποιοδήποτε οικονομικό ή κοινωνικό κόστος. Κτίρια ιδιόκτητα αφήνονται άδεια και οι εργαζόμενοι μεταφέρονται σε άλλα, Τμήματα και Υποκαταστήματα μετατρέπονται σε “Αποκεντρωμένα”, χωρίς κανείς να ξέρει αν θα αναγκαστεί το προσωπικό να δουλεύει σε άλλες πόλεις δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Τα θετικά, όπου υπάρχουν, καταστρέφονται για να προωθηθούν όλα στους ιδιώτες. Το νέο Κέντρο Απονομής Συντάξεων, ένα υπερ-συγκεντρωτικό μοντέλο φαίνεται και αυτό να έχει μοναδικό σκοπό να παραδοθεί στους ιδιώτες-κερδοσκόπους, που θα λυμαίνονται τον Δημόσιο Τομέα με τις ευλογίες των κυβερνώντων.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να στείλει έγγραφο για την προστασία των εργαζομένων με περιορισμό της συναλλαγής και των ωρών εργασίας, μέχρι να υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Πρέπει άμεσα οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα των εργαζομένων του ΕΦΚΑ να οργανώσουμε δράσεις και κινητοποιήσεις απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας και τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Αυτοί οι “ανέμελοι” γκεμπελίσκοι της κυβέρνησης δεν πρέπει να μακροημερεύσουν πολιτικά. Με τους αγώνες μας επιβάλλεται να τους ανατρέψουμε, πριν ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο και στον ΕΦΚΑ και στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις