Από την Τρίτη 3 Αυγούστου, σε συντονισμό με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Πυροσβεστική, το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την εκκένωση δομών, όπως Γηροκομείων και Μονάδων Φροντίδας ατόμων με αναπηρία, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση. Έτσι:
▬ Σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα προληπτική εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο. Οι 42 κατάκοιτοι από τους συνολικά 97 ωφελούμενους, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, ΕΛΠΙΣ και Αγ. Ελένη ενώ οι υπόλοιποι περιπατητικοί ωφελούμενοι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ξενοδοχεία και τις οικογένειές τους.
▬ Την Τρίτη 3 Αυγούστου είχε επιχειρησιακά οργανωθεί εκκένωση του γηροκομείου «Έπαυλις» στις Αχαρνές, η οποία ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί.