Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι αυστηροποιεί τους περιορισμούς στις μετακινήσεις στο εξωτερικό για τους Κινέζους πολίτες, την ώρα που η Κίνα είναι αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση της πανδημίας covid-19.

Η Κίνα είχε καταφέρει σχεδόν να εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, με τη ζωή να επιστρέφει στην κανονικότητα, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν σποραδικές και πολύ περιορισμένες νέες εστίες της covid-19.

Όμως η νέα εστία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στη Νανκίν, εξαπλώνεται γρήγορα και πλέον αφορά 18 επαρχίες.

Προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της covid-19 η Κίνα προσωρινά “θα σταματήσει να παρέχει διαβατήρια και άλλα έγγραφα” απαραίτητα για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό, δήλωσε ο Λιου Χαϊτάο, αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Το μέτρο αφορά μόνο τους Κινέζους πολίτες, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η Κίνα ανακοίνωσε 71 εγχώρια κρούσματα covid-19 για την 3η Αυγούστου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον υψηλότερο αριθμό από τις 30 Ιανουαρίου. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται επί πέντε συνεχείς ημέρες μετά τις 30 Ιουλίου.


Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, naftemporiki.gr