Λεβερκούζεν: Πέντε αγνοούμενοι και αρκετοί τραυματίες μετά την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κολωνία μετά την ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πόλη του Λεβερκούζεν που προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων ενώ το τοξικό νέφος που έχει σκεπάσει την περιοχή, ανησυχεί έντονα τις αρχές για διαρροή επικίνδυνων ουσιών. Την ίδια ώρα, αγνοούνται πέντε υπάλληλοι του εργοστασίου.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο RTL, έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δεξαμενή αποθήκευσης αποβλήτων στην περιοχή Μπίριγκ στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το γερμανικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, το Λεβερκούζεν αλλά και οι πλησιέστερες περιοχές του βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής καθώς ένα μαύρο σύννεφο έχει καλύψει τον ουρανό της γερμανικής πόλης.

Στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ» η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως και στις δύο κατευθύνσεις.

Όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό καθώς υπάρχει προειδοποίηση από τις αρχές για «υψηλότατο κίνδυνο».

H εταιρεία «Currenta», στην οποία ανήκει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν ότι μπορούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στην Κολωνία δήλωσε ότι πολλοί δρόμοι στην περιοχή έχουν μπλοκάρει.

Συγκεχυμένη η κατάσταση στην περιοχή

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Λεβερκούζεν παραμένει συγκεχυμένη.

Την ίδια ώρα, καλούν τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή για να μην παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών και των αστυνομικών.

«Είμαστε με πολλούς αστυνομικούς στην περιοχή και προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι ακριβώς συμβαίνει», αναφέρει στο Twitter η αστυνομία του γερμανικού κρατιδίου. Σύμφωνα με την εταιρεία «Currenta» στην οποία ανήκει το εργοστάσιο που τυλίχθηκε σήμερα στις φλόγες στις 12 ώρα Ελλάδος, το χημικό πάρκο στην πόλη Λεβερκούζεν είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.


Πηγή: protothema.gr