14 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

ΜΕΤΑ: Ο δήμαρχος Αλίμου αποτιμά «την τιμή και την υπόληψή του» 30.000 ευρώ;

Πρόσφατα

Αν βάζαμε ένα κουίζ και ρωτάγαμε «Ποιος δήμαρχος της Αττικής – μπορεί και της Ελλάδας – έχει αλλεργία με την άσκηση δημόσιας κριτικής, ποιος βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη και αυτοθαυμάζεται για το έργο του, ποιος θεωρεί ως “συνδικαλιστική δράση” τη στήριξη της πολιτικής του», τότε σε πολλούς το μυαλό τους θα πήγαινε στο δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, και δεν θα έκαναν λάθος!

Ο δήμαρχος ξαναχτύπησε. Και από ό,τι φαίνεται τρώθηκε το γόητρό του από την αθώωση στο Εφετείο της Δήμητρας Δημητρίου, πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, η οποία κατηγορείται από το δήμαρχο για δήθεν υπεξαίρεση δικού της εγγράφου, με το οποίο κατήγγειλε, στο πλαίσιο της συνδικαλιστής δράσης, την ανορθόδοξη καταβολή των αναδρομικών που με δικαστική απόφαση είχαν λάβει οι εργαζόμενοι. Τώρα τι έχει να μας πει ο δήμαρχος, όταν γι’ αυτό το λόγο ήθελε να απολύσει τη συναδέλφισσα και όταν, για την αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο πρόσωπό της, σύρονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές, μέλη των διοικήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Σωματείου; Και μάλιστα στο εξώδικο που αφορά στα ψηφίσματα συμπαράστασης μας εγκαλεί για τους ισχυρισμούς μας ότι η συνάδελφος διώκεται και συκοφαντείται άδικα, επειδή τόλμησε να καταγγείλει τον παράτυπο τρόπο καταβολής.

Ένα είναι το γεγονός: αφού ο δήμαρχος δεν ικανοποιήθηκε με την προσπάθεια ηθικής και οικονομικής εξόντωσης της Αναστασίας Παπαχρίστου, η οποία μονίμως διώκεται και τιμωρείται με περικοπές μισθού, για ενέργειες που συνδέονται με την άσκηση των συνδικαλιστικών της καθηκόντων, προχώρησε στην άσκηση δίωξης για ανακοινώσεις που είχαν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια από το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, το οποίο εκπροσωπεί η συναδέλφισσα. Προχώρησε, παράλληλα, σε νέα δίωξη για την αναδημοσίευση των ανακοινώσεων αλληλεγγύης στην Αναστασία Παπαχρίστου, από φυσικά πρόσωπα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία. Τώρα, πλέον, ζητάει και την καταβολή 30.000 ευρώ για την ζημιά που υπέστη «η τιμή και η υπόληψή του», χρεώνοντας την «αποκάστασή της» στους δήμοτες.

Το ίδιο ποσό απαιτεί και από το Γιώργο Χαρίση, εργαζομένο του Δήμου Καισαριανής και μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, και, όπως διαφαίνεται, και με επόμενες αγωγές θα απαιτήσει από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και κατήγγειλαν την αυταρχική και αντεργατική πολιτική του.

Να σημειώσουμε, σε αυτό το σημείο, ότι το κόστος των εξωδίκων που εστάλησαν σε όλες τις Ομοσπονδίες, Συλλόγους και φυσικά πρόσωπα επωμιστήκαν οι Δημότες Αλίμου!! Και δεν τα χρεώνεται ο ίδιος που θεωρεί, όπως δηλώνει στην αγωγή, «έχει σπιλωθεί η υπόληψή του, έχει προκληθεί τρώση του κύρους και της αξιοπιστίας του και έχει ζημιωθεί ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά κι έχει διασυρθεί…». Μάλιστα την πρώτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου που αφορούσε στα εξώδικα, όπως έχουμε καταγγείλει ξανά, απέρριψε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης για λόγους που άπτονται στη νομιμότητα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Δήμαρχο Αλίμου.

Δεν θα απαντήσουμε πάλι σε όσα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Αλίμου, ότι «δεν είναι αληθή». Ο Τα έχουμε γράψει επανειλημμένα και ισχύουν μέχρι τελευταίας κεραίας και, εφόσον το επέλεξε, θα τα επαναλάβουμε και στις δικαστικές αίθουσες. Φαίνεται ότι εκεί στον Άλιμο αποδέχονται τη συνδικαλιστική δράση μόνον όταν αυτή στηρίζει την εργοδοσία. Σου λέει: «Κύριε, αφού σε διόρισα Διευθυντή, χωρίς να έχεις τα τυπικά προσόντα και είσαι πρόεδρος του σωματείου, αφού σε διόρισα προϊσταμένη στους παιδικούς σταθμούς και ας έχουν άλλες εργαζόμενες ανώτερα προσόντα και είσαι γραμματέας του σωματείου, οφείλετε να είστε με το μέρος μου και, όταν μου ασκείτε κριτική πρέπει να είναι για τα μάτια… των εργαζομένων. Και όταν σας “εργαλειοποιήσω”, οφείλετε να προσφέρετε τις καλές σας υπηρεσίες». Έτσι, «συμμορφωνόμενοι προς τας υποδείξεις», ο πρόεδρος, η γραμματέας και τα άλλα μέλη της εργοδοτικής πλειοψηφίας στο ΔΣ του σωματείου, στις 11/1/2021, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ισχυρίζονται ότι δεν ισχύουν όλα όσα καταγγέλλονται από την Αναστασία Παπαχρίστου, ώστε να μπορέσει ο δήμαρχος να στείλει, τρεις μέρες αργότερα, στις 14/1/2021, εξώδικα σε πάνω από 20 ομοσπονδίες, σωματεία και φυσικά πρόσωπα, στην οποία επικαλείται την ανακοίνωση ισχυριζόμενος ότι με αυτήν «διαψεύδονται πανηγυρικά οι αήθεις, ψευδείς, κακόβουλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του εναγομένου»!

Ο δήμαρχος Αλίμου ζητάει από την Αναστασία Παπαχρίστου και από το Γιώργο Χαρίση, από 30.000 ευρώ. Τα ίδια φαίνεται ότι θα ζητήσει και απ’ όλους τους άλλους. Σου λέει: «Τι είναι 30.000 ευρώ για έναν εργαζόμενο; Δύο με τρία χρόνια δουλειάς», αλλά «Και προσοχή! Δε θα μπορείτε στο μέλλον να δημοσιεύσετε ή να ασκήσετε κριτική για κάθε εργοδοτική μου αυθαιρεσία».

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη που περιορίζει και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, έχουν ανοίξει την όρεξη σε πολλούς Δημάρχους με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάδες καταγγελίες για αυταρχικές συμπεριφορές, για παραβίαση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και για πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα κόμματα, οι πολιτικές οργανώσεις και οι δημοτικές παρατάξεις δεν πρέπει να ανεχθούν αυτές τις συμπεριφορές. Οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα την κατάχρηση εξουσίας που ασκεί ο Δήμαρχος Αλίμου, επιδιώκοντας να εξοντώσει οικονομικά, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει υπαλλήλους, συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει επιλεκτικά τους εργαζόμενους, ανάλογα με το αν είναι ή όχι φίλα προσκείμενοι σε αυτήν, και να κηρύξει ανένδοτο αγώνα απέναντι στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία που αποτελούν τους προπομπούς για την πλήρη παράδοση όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στους ιδιώτες.


26-07-21
Από το ΜΕΤΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις