9.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, δε φταίει ο τουρισμός για αύξηση κρουσμάτων | Βίντεο: Δε φταις εσύ, η φαντασία σου τα φταίει

Να καλύψει το μπάχαλο με την απουσία σχεδιασμού για τον τουρισμό στα νησιά, ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία καραντίνας, αλλά και να περάσει την εικόνα πως οι απαγορεύσεις στη Μύκονο δεν συνοδεύτηκαν από επιπλέον ακυρώσεις επιχείρησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού.

Μάλιστα, την ώρα που όλο και περισσότεροι υπενθυμίζουν τη δήλωση του πρωθυπουργού στην στην Bild,  στα τέλη Μαΐου, πως «Ιούλιο και Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι», ο Χάρης Θεοχάρης είπε, χθες, πως «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανένα ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εύκολο».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις χθες, 19 Ιουλίου, θυμήθηκαν να απευθύνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες, ειδικά σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν αρκετά ή καθόλου καταλύματα καραντίνας. Συγκεκριμένα, ζητούν 370 καταλύματα συνολικά σε Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Πάρο, Μύκονο, Νάξο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το Ναυάγιο της Ζακύνθου, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι «η ασφάλεια είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής» και «δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα».

Ειδικά για τη Μύκονο είπε: «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο, αυτό πρέπει να το πούμε. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα. Και με την πρόεδρο των ξενοδόχων μίλησα και με επαγγελματίες του νησιού μίλησα και οι ακυρώσεις παραμένουν στο επίπεδο που ήταν και τις προηγούμενες ημέρες».

Όσο για το μπάχαλο και την ανυπαρξία σχεδιασμού για τα καταλύματα καραντίνας, μετά τα απανωτά περιστατικά, είπε ότι «συνεργαζόμαστε με τη γενική γραμματεία Προστασίας του Πολίτη και όπου χρειάζεται βάζουμε κάθε εβδομάδα και περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας».

Επιπλέον, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο τουρισμός είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων, λέγοντας πως αυξήσεις κρουσμάτων έχουμε και στις ΗΠΑ και σε χώρες που, είτε είναι όλοι εμβολιασμένοι, όπως το Ισραήλ, ή έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ή ακόμα δεν είναι καν τουριστικές χώρες. Αύξηση κρουσμάτων, είπε, έχουμε «σε όλο τον πλανήτη» και «οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα, μια πανδημία μέσα στην πανδημία».

Αναγνώρισε πάντως πως υπήρξε μια αδυναμία το προηγούμενο διάστημα, στο «να μπορέσουμε να μεταφέρουμε μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ» και γι’ αυτό «ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας προτείνουν μια μεθοδολογία – και πλέον το θεραπεύουμε, το διορθώνουμε».

Ακόμα είπε ότι «οι τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας, όταν δεν βλέπουν την τήρηση μέτρων το επισημαίνουν σε αναρτήσεις τους σε διεθνείς ιστοσελίδες». Συνεπώς, τόνισε, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα» και «αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».


Πηγή: efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα