29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κ.Υ. Κερατσινίου: Όχι στην αστυνομοκρατία. Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό για τα νοσοκομεία

Πρόσφατα

Aνήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου. Τον υποδέχτηκαν και τον συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του, πέραν των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν κατακλύσει την περιοχή, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, η Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, Μαρία Δίπλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης και οι βουλευτές της ΝΔ στην Β’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Τον υποδέχθηκαν, και μάλιστα αγωνιστικά, και Σωματεία, φορείς και κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, που τσακάλωσαν την πρωθυπουργική φιέστα και ανέδειξαν τα χάλια του ΕΣΥ, απαιτώντας παράλληλα τη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Κυρίαρχα συνθήματα: «Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό για τα νοσοκομεία», «Όχι στην αστυνομοκρατία, δώστε λεφτά για την υγεία».

Τα ψεύδη Μητσοτάκη

«Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας στην κυβέρνησή μας. Και, πράγματι, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο συμβολική επίσκεψη από τη σημερινή. Εγκαινιάζουμε ένα πρότυπο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, εδώ στο Κερατσίνι, που θα καλύψει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, από το Κερατσίνι, από τη Δραπετσώνα, από το Πέραμα», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε τους τελευταίους 18 μήνες, η κυβέρνηση ουδέποτε υποχώρησε από τη δέσμευσή της να είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με έργα ουσίας και όχι επικοινωνίας. Στέκομαι και στην ουσία, διότι σήμερα παραδίδουμε ένα πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, το οποίο δεν είναι απλά άρτια εξοπλισμένο ως προς τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, αλλά είναι και πλήρως στελεχωμένο».

Η αλήθεια

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, το οποίο θα στελεχωθεί μέσω της αποψίλωσης άλλων δομών Υγείας της περιοχής. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: θα στελεχωθεί με 35 επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι θα μεταφερθούν από άλλες δομές Υγείας της περιοχής, αφήνοντας αντίστοιχα κενά.

Όσο για το «κοντά στους πολίτες» και τα «έργα ουσίας και όχι επικοινωνίας», η στοχοποίηση ομάδων πολιτών, επαγγελματιών ή δραστηριοτήτων, όπως γίνεται τώρα με τη διασκέδαση και τη νεολαία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η ανυπαρξία προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας που παραμένει αθωράκιστο, το σχέδιό του να κλείσει νοσοκομεία και να ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες που παρέχουν, την ώρα που το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι εδώ, η συνεχιζόμενη επίκληση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο της «ατομικής ευθύνης» προκειμένου να κρύψει την πολιτική του ευθύνη για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, τα συνεχιζόμενα «δωράκια» προς τους κλινικάρχες εις βάρος του δημόσιου αγαθού της υγείας, η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, τα μέτρα κατά της διασποράς που αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.


Φωτογραφίες από 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις