4 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν.Φ.-Ν.Χ. καταγγέλλει από τον Απρίλιο, η «Αυγή»… αποκαλύπτει τον Ιούνιο!

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Διαβάζει ο ταξικός «αποστάτης» στην εφημερίδα «Αυγή» για την «Ερώτηση από 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μετά την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ για έργο ύψους 3,72 εκατ. ευρώ με την υπογραφή του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Γ. Βούρου» (ημερομηνία δημοσίευσης στο διαδίκτυο: 03.07.21, 10:40).

Η… αποκάλυψη της «Αυγής» μας πάει λίγες ημέρες πιο πίσω, όπου η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι «σε σκανδαλώδη ανάθεση ύψους 3,72 εκατ. ευρώ σε ιδιώτη για τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας προχωρά με ισχνή πλειοψηφία μέσω της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος» (ημερομηνία δημοσίευσης στο διαδίκτυο: 24.06.21, 09:45).

Και στα δύο δημοσιεύματα, πάντως, «ευλογούνται τα γένια» του τέως δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου, που κατά τη διάρκεια της θητείας του, μια χαρά και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, εφήρμοσε τις μνημονικακές πολιτικές στο δήμο.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην ορθή… σειρά και στάση, πάντως, η αποκάλυψη ήταν και παραμένει του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόντας, από τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο, με τη βοήθεια του ErgasiaNET και άλλων τοπικών σάιτ, ανέδειξε το θέμα και μέχρι σήμερα έχει τη στήριξή τους:

Στις 06.04.21, το ErgasiaNET δημοσιεύσει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, μέσα από την οποία δηλώνει ξεκάθαρα το «όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις Βούρου και αποκαλύπτει τη δική του πρόταση, η οποία συντάχθηκε προς όφελος του δημόσιου χαρακτήρα του τμήματος ηλεκτροφωτισμού και του συμφέροντος των δημοτών: «Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, να απαξιώνουν εργαζόμενους και δημότες. Θα αντισταθούμε στα σχέδια της Διοίκησης και δεν θα χαρίσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας σε κανέναν ιδιώτη. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης και την καλούμε να ανακαλέσει ΤΩΡΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ. Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού προτείνει λύση με 1.090.842,80 ευρώ και η Διοίκηση με 3.724.292,26 ευρώ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 12.04.21, το ErgasiaNET δημοσιεύει άλλη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, το οποίο επανέρχεται στο ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού, με αφορμή το μπλόκο τότε από το δημοτικό συμβούλιο της παραχώρησης της υπηρεσίας σε ιδιώτη. «Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει όμως εδώ. Σκοπεύουμε να ενημερώσουμε κάθε δημότη μέσω επιστολής πόρτα-πόρτα, πανό σε όλες τις πλατείες της πόλης μας, κατάληψη Δημαρχείου, πορείες και μικροφωνικές σε κεντρικά σημεία. Με σύνθημα “Δήμος για τους δημότες όχι για τους ιδιώτες” θα καλέσουμε όλους τους φορείς, τις συλλογικότητες, σωματεία και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να παλέψουμε μαζί προς όφελος της πόλης. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα είναι υποστελεχωμένες, ώστε οι παροχές προς τους δημότες να είναι ποιοτικότερες και οικονομικότερες. Χωρίς εργολάβους, ΣΔΙΤ, ανταποδοτικότητα, χαράτσια και φόρους που επιβάλουν οι Δήμοι, αλλά με πλήρη χρηματοδότηση από το Κράτος», ανάφερε στην τότε ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί ότι, στις 23.06.21, το Σωματείο Εργαζομένων αλλά και φορείς της περιοχής, καθώς και αλληλέγγυοι προχωρούν σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις Βούρου, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 18.06.21, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ είχε δηλώσει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του δήμου για τον αγώνα τους κατά της ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών και είχε καταγγείλει και τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή για την παράδοση του ηλεκτροφωτισμού των ΟΤΑ στα εργολαβικά συμφέροντα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις