29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ο Σύλλογος ΓΝ Βόλου απαντά στο βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μαραβέγια

Ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι φταίνε οι νοσηλεύτριες για την κατάσταση στα νοσοκομεία και πως λείπει η «αξιολόγηση»

Πρόσφατα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσκομείο Βόλου απαντά σε όσα ανέφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ νομού Μαγνησίας Κ. Μαραβέγιας γα την κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου και για την εργατικότητα των νοσηλευτριών του Νοσοκομείου. Διαβάστε την ανακοίνωση αναλυτικά:

ΣYΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κο ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η ανάγνωση της ανώνυμης επιστολής στην ΒΟΥΛΗ από τον Κο Μαραβέγια αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τους «ΗΡΩΕΣ» όπως τους αποκαλούσε στην Αρχή της Πανδημίας.

Η συγκεκριμένη επιστολή ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε ως ασθενής η Κυρία για να εκφράσει τα παράπονά της αλλά εστάλει προσωπικώς στον ΒΟΥΛΕΥΤΗ με την προσφώνηση «ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ» θυμίζοντας μας ρουσφετολογικές εποχές!!

Φανταζόμαστε ότι η Κυρία είναι μία από τις ασθενείς για τις οποίες μας ενοχλούν συχνά-πυκνά τα Βουλευτικά Γραφεία να τις προσέχουμε ιδιαίτερα, το οποίο όμως δεν τηρείτε, γιατί το ήθος και η δεοντολογία των Νοσηλευτών, εν αντιθέσει με των Βουλευτών, απαγορεύει την διάκριση μεταξύ των ασθενών.
Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με τις κατηγορίες αυτές κάθε αυτές της επιστολής οι οποίες θυμίζουν “κουτσομπολιό της γειτονιάς” γιατί δεν επιθυμούμε να πέσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Οι Νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου όπως και όλοι οι Νοσηλευτές της Ελλάδος όπως και παγκόσμια, αποτελούν την Ραχοκοκαλιά του Υγειονομικού Συστήματος και από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας, όλα τα τμήματα στάθηκαν σαν Βράχοι εργατικότητας και επαγγελματισμού.

Είναι αυτοί που μετακινήθηκαν από τα τμήματά τους για να δημιουργηθούν τα τμήματα COVID μεταφέροντας ακόμη και υλικά και κρεβάτια. Είναι αυτοί που έκαναν ατελείωτες ώρες ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ. Είναι αυτοί που τον Νοέμβριο αντιμετώπιζαν τα COVID περιστατικά χωρίς την προστασία του Εμβολίου και με ανεπαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Είναι αυτοί που δημιούργησαν το μεγαλύτερο εμβολιαστικό Κέντρο του Νομού.

Η Νοσηλευτική Διεύθυνση του ΓΝ Βόλου υπήρξε από την πρώτη μέρα της Πανδημίας η Καρδιά και η Ψυχή της Οργάνωσης και της Διαχείρισης των Πάμπολλων προβλημάτων.

Ο Κος Μαραβέγιας φαίνεται να ξεχνάει, παρόλο που ο ίδιος έχει ορκιστεί ως εθελοντής Ιατρός στο Νοσοκομείο μας, αν και ουσιαστικώς ήρθε μόνο σε κάποιες συναντήσεις, την υποστελέχωση αυτού του Νοσοκομείου, το οποίο μέχρι σήμερα ενισχύεται μόνο με επικουρικό προσωπικό και όχι με μόνιμες προσλήψεις που έγιναν σε άλλα Νοσοκομεία της Χώρας με επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ.

Φαίνεται να ξεχνάει την κόπωση του Προσωπικού οι οποίοι εργάζονταν για μήνες χωρίς ΑΔΕΙΑ και με πολλά οφειλόμενα ΡΕΠΟ.

Ο Κυκεώνας των Κατηγοριών της Επιστολής δυστυχώς συγχέει την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου με άλλες Υπηρεσίες, θεωρώντας ότι οι Νοσηλευτές είναι υπεύθυνοι ακόμη και για τις κτιριακές βλάβες.

Ενημερώνουμε τον κο Μαραβέγια ότι οι Νοσηλευτές είναι Πτυχιούχοι Επαγγελματίες Υγείας που γνωρίζουν πολύ καλά τα Επαγγελματικά τους Δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Εν αντιθέσει με την Πολιτεία που ουδέποτε αναγνώρισε και δικαίωσε τα πάγια αιτήματα πολλών ετών όπως είναι το Ειδικό Μισθολόγιο και η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ο κος Μαραβέγιας ΟΦΕΙΛΕΙ, μετά το ατόπημα του, να αναγνώσει στη Βουλή και μία από τις πάμπολλες “Επώνυμες ” Ευχαριστήριες Επιστολές που έχουμε δεχθεί.

Πηγή: ygeionomikoi.gr


Μαραβέγιας: Φταίνε οι νοσηλεύτριες για την κατάσταση στα νοσοκομεία, λείπει η «αξιολόγηση»

Κι όμως συνέβη! Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα στέλεχος που «διακρίνεται» στην υπεράσπιση των κεντρικών επιλογών της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε στην Βουλή, ότι για τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων φταίνε οι νοσηλεύτριες. Πρόκειται για τον βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Μαραβέγια ο οποίος πρότεινε μάλιστα την άμεση εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης. Υπονόησε έτσι σαφώς ότι η λύση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου δεν έχουν καλυφθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις νοσηλευτών είναι οι …απολύσεις νοσηλευτών.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε επιστολή που υποστήριξε ότι έλαβε από πολίτη που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στην οποία καταγράφονταν παράπονα για καθυστερήσεις στην νοσηλεία ασθενών, από νοσοκόμες. Με βάση αυτή υποστήριξε ότι «η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο, ακόμα και στην επιβίωση». Το πήγε μάλιστα ακόμη παραπέρα αναφέροντας ότι «αυτό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά σπάνια ομολογούμε, είναι ότι λείπει η αξιολόγηση και πολλές φορές έχουμε επισημάνει, ότι ακόμα και ερωτηματολόγια θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για να αξιολογηθούν οι Υπηρεσίες, πρωτίστως από τους ίδιους τους χρήστες των υπηρεσιών, δηλαδή τους ασθενείς».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή που παράθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ αναφέρονταν πως «κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, οι περισσότερες όμως είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι να καλέσεις αν έχεις ανάγκη, βάζεις τις φωνές ή βαράς με ότι βρεις τα μεταλλικά κάγκελα του κρεβατιού και ελπίζεις να σε ακούσουν. Μπορεί να περάσουν και τρεις ώρες και να μην έρθει κανείς». Παρόλα αυτά προφανώς δεν πέρασε από το μυαλό του εν λόγω βουλευτή πως αυτά τα φαινόμενα καθυστερήσεων– όταν καταγράφονται- είναι πολύ πιθανόν να οφείλονται στο ότι υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία πολύ λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό από όσο πρέπει.

Ο ίδιος βουλευτής υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης για την κτιριακή κατάσταση των νοσοκομείων. Είπε χαρακτηριστικά πως «για τα ταβάνια και τα καζανάκια που τρέχουν φταίνε μήπως οι Υπουργοί; Τα νοσοκομεία έχουν Υπηρεσίες, έχουν- στο φινάλε φινάλε- και διοικήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή που δέχθηκε να είναι ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ωρου. Ίσως αυτό σε σημαντικό βαθμό εξηγεί το ότι δεν είναι οπαδός της πρόσληψης προσωπικού αλλά προτιμά να καλύπτονται οι εργασιακές ανάγκες με 10ωρη και 12ωρη εργασία και συνθήκες εξάντλησης των εργαζομένων. Κάτι δηλαδή που συμβαίνει κατά κόρον στην δημόσια υγεία.

Οργισμένη αντίδραση Λαμπρούλη

Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ προκάλεσε την αντίδραση του Γιαννη Λαμπρούλη ενός από τους πρώτους βουλευτές που ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να υπηρετήσουν με την ιατρική τους ιδιότητα στο ΕΣΥ στην πανδημία.

Όπως είπε «θεωρώ απαράδεκτο, προκλητικό, απέναντι σ’ αυτούς τους χιλιάδες υγειονομικούς που δώσανε και τον εαυτό τους, και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους όλων των βαθμίδων οι υγειονομικοί, τα όσα ειπώθηκαν με τον κύριο Μαραβέγια, προσπαθώντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία να τα «φορτώσει »στους εργαζόμενους» Τόνισε πως «με μεθοδικότητα προσπαθήσατε να βγάλετε, «να ξεπλύνετε» την πολιτική της κυβέρνησης σας, όπως και όλων των κυβερνήσεων που έφτασαν σε αυτά τα χάλια τα νοσοκομεία, προσπαθώντας να φορτώσετε την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους! Θα πρέπει να ντρέπεστε και μόνο! Ντροπή και μόνο ντροπή!».

Πηγή: News247

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις