29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Αντί-Λογος: Η ιστοσελίδα του υπ. Εργασίας, το facebook του Χατζηδάκη και οι νταήδες της εξουσίας

Πρόσφατα

H ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει μετατραπεί σε προσωπική σελίδα facebook του Υπουργού κ. Χατζηδάκη. Ο Υπουργός εμφανίζεται συνεντευξιαζόμενος σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ, ΑΛΦΑ, real fm,ΣΚΑΙ, για να μας εξηγήσει πως θα «προστατεύσει» την εργασία με το νέο αντεργατικό Νόμο 4808/2021. Κάποιος/α θα πρέπει να πει στον Υπουργό ότι οι ιστοσελίδες των Υπουργείων, δηλαδή δημόσιων φορέων που χρηματοδοτούνται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, δεν είναι η προσωπική ιστοσελίδα Υπουργών για να πλασάρουν και να προωθήσουν την πολιτική τους καριέρα. Δεν είναι μέσο επικοινωνίας των φιλοδοξιών και των καριέρων των πολιτικών. Οι ιστοσελίδες των υπουργείων δεν είναι πεδίο άσκησης του γκαιμπελισμού. Είναι πρωτίστως μέσο ενημέρωσης των πολιτών.

Ο Υπουργός όμως δεν αρκείται μόνο στον να μονοπωλεί την «αλήθεια» για την εργασία και να πλασάρει τον εαυτό του ως «φιλεργατικός» χρησιμοποιώντας μια δημόσια ιστοσελίδα, αλλά την φορτώνει και με πληθώρα δελτία τύπου που απαντούν στην αξιωματική αντιπολίτευση και πρωτίστως στον πολιτικό/εκλογικό αντίπαλο του κυβερνώντος κόμματος τον κ. Τσίπρα!!!!

Κύριε υπουργέ, δεν εργάζεστε στο Κόμμα της ΝΔ ούτε είστε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ. Παρά τις αερολογίες σας περί «εξευρωπαϊσμού» συμπεριφέρεστε ωσάν η δημόσια διοίκηση να είναι το τσιφλίκι σας. Ασκείτε χοντροκομμένο κρατισμό. Παρά τις αερολογίες σας για «αποπολιτικοποίηση» της δημόσιας διοίκησης – για αυτό το λόγο μάλιστα μας είπατε ότι κάνετε το Σ.ΕΠ.Ε ανεξάρτητη αρχή (sic) – το «κόμμα-κράτος» είναι η πολιτική πρακτική σας.

Πρωτίστως, όμως αυτή η διαχείριση μιας δημόσιας ιστοσελίδας ενημέρωσης των πολιτών, φαινόμενο που διατρέχει και τα υπόλοιπα Υπουργεία (βλ. εδώ) επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αυταρχική διακυβέρνηση της ΝΔ και των Υπουργών της. Μια αυταρχική κυβέρνηση, που εδώ και δύο χρόνια μας δηλώνει ότι κατέχοντας την κεντρική εξουσία έχει το δικαίωμα να περιστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες, να γκρεμίζει κατακτήσεις των εργαζομένων, να φιμώνει οποιαδήποτε διαφορετική άποψη και να χρησιμοποιεί δημόσιους και κρατικούς πόρους για την αναπαραγωγή της κυβέρνησης και των Υπουργών της1. Υπουργοί που συμπεριφέρονται ως νταήδες της εξουσίας. Η παραμονή σας στην εξουσία είναι αυταξία, η κατασκευή των αφηγημάτων σας πρέπει να γίνει με κάθε μέσο.

Θα λάβετε την απάντηση του κόσμου κε Υπουργέ. Όχι. φυσικά με ανώδυνα like και retweets. Ήδη, εκτός από την μαζικότητα των απεργών και ειδικά της 10ης Ιουνίου, αν θέλετε να ανεβάσετε στην ιστοσελίδα «σας» ένα βίντεο για την γνώμη της κοινωνίας για το νόμο σας, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα πολλά όπου οι συνωστισμένοι στο λιμάνι πολίτες που δεν ταξίδεψαν τις μέρες της απεργίας δήλωναν ότι καλά κάνουν οι λιμενεργάτες και απεργούν. Όσο και αν προσπαθήσετε, η αλήθεια δεν κρύβεται!

– Προφανώς, η δημιουργία και συντήρηση της ιστοσελίδας έγινε με απευθείας ανάθεση (19.500€+ΦΠΑ) σε ιδιωτική εταιρία και όχι από την αρμόδια Δ/νση Πληροφορικής του Υπουργείου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι παρόλο που η απόφαση κατακύρωσης στον ανάδοχο έχει ημερομηνία 10/2/2021, η ιστοσελίδα είχε «ανέβει» αρκετές ημέρες πιο πριν…

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις