29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Να απέχουν οι εργαζόμενοι και από τις e-εκλογές για τα Συμβούλια, Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό, του υπ. Μετανάστευσης

Πρόσφατα

Αναφορικά τη διαδικασία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, παρά το γεγονός πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να διεξαχθούν με ηλεκτρονικές εκλογές «έπεσε» και έκανε μεγάλο κρότο από την άρνηση των εργαζομένων να συμμετάσχουν, όπως, στην περίπτωση για τα Υπηρεσιακά των εκπαιδευτικών (αποχή άνω 95%) και, προσφάτως, στις εκλογές για τα Υπηρεσιακό της Περιφέρειας Αττικής (αποχή άνω του 70%), η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στη συγκεκριμένη επιλογή, δηλαδή των e-εκλογών και της e-ψηφοφορίας.

Αυτή τη φορά, το επιχειρεί στο Υπηρεσιακό και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα και με την ΑΔΑ: ΩΖΡΑ46ΜΔΨΟ επιστολή που απέστειλε το εν λόγω υπουργείο, στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), από το οποίο και ζητά να «διερευνηθεί από μέρους σας η ανταποκρισιμότητά σας για την διεξαγωγή των εκλογών τη Δευτέρα, 28η Ιουνίου 2021». Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη, έχει παραιτηθεί ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής που έχει οριστεί.

Η ΚΥΑ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ομολογεί τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που χωράνε, αφού δέχεται να ψηφίζει ο εκλογέας όσες φορές θέλει…

Υπενθυμίζεται πως όταν αναφερόμαστε σε e-διαδικασίες, μιλάμε για την προσπάθεια επιβολής σκοπιμοτήτων, διαβλητών διαδικασιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών, ενίσχυσης μειοψηφικών απόψεων, προσπάθεια για να μην εκφραστούν οι πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων. Μιλάμε για την κυβερνητική και εργοδοτική, συντονισμένη επιχείρηση, να μπουν «στο γύψο» τα Συνδικάτα, η οποία μάλιστα έρχεται να ενισχυθεί και με το νέο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος ισοπεδώνει κατακτήσεις και δικαιώματα αιώνων.

Σε όλους και όλες που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πόσο διαβλητό είναι το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, πόσους εκβιασμούς και παρεμβάσεις χωράει, το παρακάτω απόσπασμα από την ΚΥΑ/Αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731 (ΦΕΚ 944Β/10-3-2021), με θέμα «Εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», τα… λέει όλα:

Άρθρο 6 – παράγραφος 6: «Την καθορισμένη ημέρα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο εκλογέας, αφού καταχωρίσει την ψήφο του στο ηλεκτρονικό σύστημα, λαμβάνει μέσω εξατομικευμένου ηλεκτρονικού μηνύματος μια ψηφιακή Απόδειξη Καταχώρισης Ψήφου, η οποία αποτελεί μοναδικό κρυπτογραφικό τεκμήριο της συμμετοχής του στην ψηφοφορία. Σε περίπτωση που ο/η ψηφοφόρος καταχωρίσει την ψήφο του περισσότερες από μία φορές, λαμβάνεται υπόψη η τελευταία ψήφος και ισχύει η αντίστοιχη ψηφιακή Απόδειξη Καταχώρισης Ψήφου».

Απόσυρση ψηφοδελτίων και υποψηφιοτήτων

Το ΜΕΤΑ δηλώνει την αντίθεσή στη διεξαγωγή των e-εκλογών. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και τα σωματεία οφείλουν να αποτρέψουν τις αρχαιρεσίες. Καλεί, δε, όλες τις παρατάξεις, καθώς και τους μεμονωμένους υποψηφίους να αποσύρουν τα ψηφοδέλτια και τους υποψηφίους τους για να μην νομιμοποιηθούν πουθενά οι ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία. Να απαιτήσουν να ανακληθούν οι όποιες σχετικές αποφάσεις και να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία, με όσες κάλπες απαιτούνται και όλα τα μέτρα προστασίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις