35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του «συνδικαλιστή» Μπαλάσκα έπειτα από την ΕΔΕ για τις «συμβουλές προς γυναικοκτόνους»

Πρόσφατα

Υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού που ξεκίνησε χθες με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τίθεται έκπτωτος ο «συνδικαλιστής» της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και τη μεταχείριση του δράστη, στην περίπτωση που από την αρχή ομολογούσε την πράξη του. Χαρακτηριστικά είπε, πως εάν ο δολοφόνος, έπαιρνε την αστυνομία κατευθείαν για να ομολογήσει το έγκλημά του, «δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή».

Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο ίδιος, πάντως, με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του, σημειώνοντας ότι θα προσφύγει στη ποινική και αστική δικαιοσύνη.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε και η Πρωτοβουλία Αστυνομικών στηλιτεύοντας τις χυδαίες δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στα όσα ειπώθηκαν.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Ξαναχτύπησε ο γνωστός τηλε-συνδικαλιστής, ο αγαπητός μαϊντανός των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών. Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζουμε τη μέγιστη αντίθεσή μας στις σημερινές δηλώσεις του γνωστού «κυρίου», αναφορικά με το φόνο της 20χρονης Καρολάιν από το σύζυγό της. Διαχωρίζουμε εκ διαμέτρου τη θέση μας από συμπεριφορές και δημοσιεύματα που προσβάλλουν άδικα τον αστυνομικό, ο οποίος καθημερινά πασχίζει για να φέρει εις πέρας το καθήκον του.

Ο εν λόγω «εκπρόσωπος», διακατεχόμενος από το δαιμόνιο της αυτοπροβολής, έχει απασχολήσει πολλάκις με τις δηλώσεις του. Όντας κατ’ επανάληψη τηλεοπτικός αφηγητής σε σενάρια που υπάρχουν «κακοί» φοιτητές, ανεξέλεγκτη νεανική τρέλα σε κορωνοπάρτι, δυναμικές γυναίκες με πατριαρχικά ωστόσο ιδεώδη, μυστήριο, δίκες, δολοπλοκίες και προσφάτως δολοφονίες, εύκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι δεν απέχει και πολύ από πρωταγωνιστής στη δική του σαπουνόπερα. Όμως, η δραστηριότητά του δεν πρέπει να αξιολογηθεί ως μεμονωμένη και ατομική υπόθεση. Όντας συνδικαλιστής σε παράταξη φιλικά προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα, εμπρός σε κάθε σοβαρό ατόπημα που υποπέφτει, απολαμβάνει προφανώς τη στήριξη της Κυβέρνησης και των φορέων που στηρίζονται με αυτή. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα διατηρεί τη θέση του μέλους στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας χωρίς καμία κύρωση. Μήπως, όμως, εν τέλει οι τοποθετήσεις του δεν είναι καθόλου ατοπήματα, αλλά εντελώς σχεδιασμένες ανακοινώσεις που πατάνε σε συγκεκριμένη γραμμή;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της Ομοσπονδίας. Άραγε τώρα θα προχωρήσει σε κυρώσεις εξαιτίας των σημερινών προκλητικών δηλώσεών του, ή το προεδρείο θα συνεχίσει να του «βάζει πλάτη»;

Ο εργαζόμενος αστυνομικός δεν έχει καμία σχέση με τη δυσωδία που εκπέμπει η συμπεριφορά και τα λεγόμενα του» κυρίου» αυτού. Τέτοιες φιγούρες ξεφτιλίζουν τον αστυνομικό συνδικαλισμό, και θα πρέπει να σταματήσουν να παρασιτούν πάνω του.


Πηγή: ThePressProject

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις