35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Σωματείο ΓΝ Χίου: Η διοίκηση εκχωρεί την υπηρεσία καθαριότητας στους εργολάβους. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία

Πρόσφατα

Σαν έτοιμη από καιρό η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Χίου, πιστή στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, που προωθεί με κάθε τρόπο και μέσο ότι έχει απομείνει όρθιο από το Δημόσιο σύστημα υγείας στους ιδιώτες, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για την παράδοση της καθαριότητας του νοσοκομείου σε εργολάβους, ψηφίζοντας ομόφωνα τις τεχνικές προδιαγραφές για την διενέργεια του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 529.074 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (;) …

Σύσσωμο το ΔΣ του Νοσοκομείο (διορισμένα μέλη και αιρετά) σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγούν σε ένα μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων την απλήρωτη εργασία, τα μειωμένα δικαιώματα και τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς.

Η σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου της κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και η “ξαναζεσταμένη σούπα” της επιστροφής των εργολάβων, αντί για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη και του πρόσθετου μόνιμου προσωπικού που χρειάζεται, έχει σαν αποτέλεσμα την ανακύκλωση της ανεργίας και το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς με πλήρη δικαιώματα. Εντάσσεται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και συγχρόνως οδηγεί αναπόφευκτα στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση των πλυντηρίων του νοσοκομείου μας, όπου η διοίκηση του Νοσοκομείου μας δεν δίστασε να παραδώσει την υπηρεσία σε ιδιώτες ακόμα και με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, με τις «ευλογίες» φυσικά και της 2ης ΥΠΕ!!!

Η κατάπτυστη αυτή απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αποτελεί πρόκληση εν μέσω πανδημίας για τους υπηρετούντες τη Δημόσια Υγεία. Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του Νοσοκομείου μας, γι’ αυτό τυχόν απόλυσή τους πέρα από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο τη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Η αγοραία λογική κόστους-οφέλους, του διοικητικού συμβουλίου και της κυβέρνησης της ΝΔ που εκπροσωπούν, που μεταφράζεται στη δήθεν εξοικονόμηση χρημάτων αφορά ανθρώπινες ζωές και γίνεται φυσικά σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων επιβίωσης αυτών των ανθρώπων.

Ωστόσο, δεν θα κάνουμε πίσω. Η σιγή νεκροταφείου και ο βούρδουλας του εργοδότη που επιχειρούν να μας επιβάλουν δεν θα περάσουν. Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια μπροστά στη νέα αντεργατική πρόκληση κυβέρνησης ΝΔ και διοίκησης.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.

  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες.

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

  • Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση κλπ., που έχουν καταργηθεί.


Πηγή: ygeionomikoi.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις