Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, το Σάββατο 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην παραλία του Βόλου στις 7μμ, προχωρούν σωματεία και φορείς της Μαγνησίας. Η σχετική απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στις 20/5, ενώ ο αριθμός των σωματείων και φορέων που καλούν στη συγκέντρωση, αυξάνεται.

Μέχρι στιγμής οι φορείς που καλούν είναι οι εξής: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βόλου «ΙΑΣΩΝ», Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Έλληνες Κριτικοί Τέχνης ALCA HELLAS, Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φοιτητικός Σύλλογος ΙΑΚΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, Σύλλογος Εργαζομένων “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου, Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Μελών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου, Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN.

Το κάλεσμα διευρύνεται κάθε μέρα με νέους συλλόγους, γεγονός που -όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης- «φανερώνει τη μεγάλη αποδοχή της πρωτοβουλίας και εκφράζει τη θέληση των Βολιωτών και Βολιωτισσών να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής μας». «Συνεχίζουμε μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια των προηγούμενων χρόνων», προσθέτουν.

Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση κατά της καύσης σκουπιδιών το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 19:00 στην παραλία του Βόλου

Σταθερή μας θέση είναι ότι για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge και για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική που γενικεύει την καύση σε όλη τη χώρα είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο πάλης κινηματικών, κοινωνικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων.

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN» θεωρεί όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «ότι όλοι οι πολίτες του Βόλου που αγωνιούν για την υγεία τους πρέπει να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση για την καύση των σκουπιδιών, που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης, το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 19:00 στην παραλία. Η Πρωτοβουλία Πολιτών NO BURN θα ενισχύσει τη συγκέντρωση καλώντας τα μέλη και τους φίλους της να παρευρεθούν.

Σταθερή μας θέση είναι ότι για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge και για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική που γενικεύει την καύση σε όλη τη χώρα είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο πάλης κινηματικών, κοινωνικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων.

Όταν πριν λίγα χρόνια υπήρξε αυτή η συνεργασία τότε η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της καύσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και συντάραξε το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Με βάση αυτό το σκεπτικό άλλωστε είχαμε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς για συμμετοχή στην πανελλαδική ημέρα δράσης κατά της καύσης σκουπιδιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου.

Φυσικά, εκτός από τη συνεργασία και την ενότητα στη δράση χρειάζεται στρατηγική και σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα που δεν θα εξαντλείται σε εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών NO BURN θα συνεχίσει να κρατά ενωτική στάση στη δράση και την ίδια ώρα θα συνεχίσει να καταθέτει τις δικές της προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα που θα επηρεάσει το μέλλον της πόλης μας.

Όλοι μαζί, ενωτικά, οργανωμένα, μαχητικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε για να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών στο Βόλο σε όλη τη χώρα!».


Πηγές: magnisianews.gr, 902.gr