15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να ανακληθούν οι διώξεις σε βάρος του προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Κοζάνης, Ιωσήφ Μιχαηλίδη

Πρόσφατα

Το ErgasiaNET και το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, εδώ και καιρό, έχουν καταγγείλει το δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, για την επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά του προέδρου του Συλλόγου ΟΤΑ ν. Κοζάνης, Ιωσήφ Μιχαηλίδη, για τη συνδικαλιστική δράση που έχει αναπτύξει, υπερασπιζόμενος τα εργατικά δικαιώματα των συναδέλφων του. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή τον υποβάθμισε υπηρεσιακά, τον μετακίνησε εκδικητικά σε δημοτικό διαμέρισμα που απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του Δήμου και το σπίτι του, για να είναι απομονωμένος, ενώ του επέβαλε και την πειθαρχική ποινή της τρίμηνης στέρησης μισθού για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» (σ.σ.: μια από την «καραμέλα» των αιρετών προκειμένου να σχηματίζουν ΕΔΕ κ.λπ. κατά κάποιου εργαζομένου ή συνδικαλιστή, ώστε να τον απομονώσουν και να τον εξοντώσουν οικονομικά και ηθικά).

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ ν. Κοζάνης, Ιωσήφ Μιχαηλίδης, προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για να ακυρωθεί η απόφαση του δημάρχου Σερβίων, αλλά η απόφαση (ΑΔΑ: ΩΚΥΤΟΡ1Γ-ΙΩΜ) ήταν αρνητική για τον εργαζόμενο. Ο ίδιος με ανακοίνωση, στα κοινωνικά δίκτυα, ενημερώνει ότι: «η ένσταση μου για την τοποθέτησή μου εκτός έδρας του δήμου και του υπηρεσιακού υποβιβασμού μου απορρίφθηκε από τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης, κ. Μιχελάκη. Δεν εξετάζει καν ότι οι προϊστάμενοί μου είναι ΔΕ και ΤΕ με βαθμό Β!!! Φυσικά, θα πάω στην Επιτροπή του 152».

Πογκρόμ διώξεων

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, όπως προαναφέρθηκε, εντάσσεται στο προγκρόμ διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι αιρετοί κατά εργαζομένων, κατά συνδικαλιστικών που… τολμούν και μιλούν, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα. Να υπενθυμίσουμε, ενδεικτικές περιπτώσεις εργαζομένων τον τελευταία χρόνο: πειθαρχικές ποινές σε βάρος των προέδρων των τοπικών Σωματείων Εργαζομένων στο Δήμο Νισύρου, για την «…άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως…», και στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, γιατί κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων που στεγάζονται τα συνεργεία του Δήμου. Επίσης, ανάλογα φαινόμενα εκβιασμών, επιβολής ποινών, εκδικητικών μετακινήσεων και απαξιωτικών συμπεριφορών, έχουμε από Δημοτικές Αρχές και από υπηρεσιακούς παράγοντες στο Δήμο Αλίμου, με τις συνεχείς διώξεις της Αναστασίας Παπαχρίστου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, και στους δήμους Λαυρεωτικής, Αγίας Βαρβάρας, Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Άρτας, Χίου, Χαϊδαρίου, Καισαριανής, Διονύσου, Σοβάδων, Ιωαννίνων κ.λπ.

Στην… παρανομία

Η επίθεση αιρετών κατά εργαζομένων και συνδικαλιστών αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, με το πάτημα που δίνει η κυβέρνηση στους δημάρχους, μέσα από το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη με την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και… το κυνήγι του συνδικαλισμού, τον οποίο, κυριολεκτικά, τον… βγάζει στην παρανομία, χτυπώντας πρώτιστα την απεργία. Δεν είναι άλλωστε, τυχαία, η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ότι, στην κοινή ωφέλεια (μεταφορές, καθαριότητα κτλ.) «εάν μια απεργία κρίνεται παράνομη ή καταχρηστική δεν θα μπορεί να επαναπροκηρυχθεί από άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση».

Αν περάσει αυτός ο νόμος θα μετατρέψει την απεργία σε συμβολική πράξη, αφού θα πρέπει τα σωματεία, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, να διαθέτουν τόσο προσωπικό, όσο χρειάζεται για την παροχή ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας» στο ύψος του 33% της συνήθως παρεχόμενης. Προϋπόθεση όμως για να συμβεί αυτό είναι η αποδυνάμωση των συνδικάτων και η φίμωση των συνδικαλιστών!

Αλληλεγγύη

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του προέδρου του Συλλόγου ΟΤΑ ν. Κοζάνης, Ιωσήφ Μιχαηλίδη, και απαιτεί να ακυρωθεί η εκδικητική απόφαση του δημάρχου Σερβίων, όπως επίσης και όλες οι υπόλοιπες που στρέφονται κατά εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, όλα τα σωματεία, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ πρέπει εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον πρόεδρο του Συλλόγου ΟΤΑ ν. Κοζάνης και σε όλους τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές που στοχοποιήθηκαν και διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση, ανεξάρτητα της παραταξιακής ή άλλης τοποθέτησής τους.

Στην Απεργία της 3ης Ιούνη

Καλεί τέλος όλους τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 3ης Ιούνη για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη με τον προκλητικό τίτλο «Για την Προστασία της Εργασίας», να υπερασπιστούν τα εργατικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Και ειδικότερα, για την Αυτοδιοίκηση, τους καλεί να παλέψουν για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των ΟΤΑ και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ, που είναι επαναλαμβανόμενες και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε ΙΔΑΧ, για φθηνές και ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις