21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της ΝΔ (18-05-21)

Φωτογραφίες από Σάσα Χασάπη και Ελένη Πιεροπούλου

Πρόσφατα

Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, εργατικά σχήματα, κινήσεις και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο, στα Προπύλαια, και πορεία προς τη Βουλή, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και κυβέρνησης της ΝΔ. Στο συλλαλητήριο, μετείχαν και οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, το οποίο στο σχετικό του κάλεσμα αναφέρει:

Τα «τύμπανα του πολέμου» κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΝΔ χτύπησαν, με τις κινητοποιήσεις της 6ης Μαΐου. Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια έστειλαν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, που έρχεται να βάλει «ταφόπλακα» στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά τους.

Δεν πρόκειται για ένα «σύγχρονο» εργατικό νομοσχέδιο «κομμένο και ραμμένο» με βάση τις ανάγκες του εργαζομένου και με το οποίο κατοχυρώνεται η «ελεύθερη επιλογή» του, όπως το «ντιλάρουν» η κυβέρνηση και τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης.

Είναι ένα νομοσχέδιο-τερατούργημα που αφήνει έρμαιο της εργοδοσίας και του κεφαλαίου κάθε εργαζόμενο, με το που περάσει την πόρτα του χώρου εργασίας του, με το που βρεθεί στη βάρδια του και στο πόστο του. Ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τον εργασιακό μεσαίωνα και επιτρέπει να δημιουργηθεί καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης, και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο, αφού το ΣΕΠΕ «αποτάσσεται» από το υπουργείο Εργασίας και μεταλλάσσεται… σε «Ανεξάρτητη» Αρχή.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Σωματεία, εργατικά σχήματα, κινήσεις και συλλογικότητες, την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 7μμ., στα Προπύλαια.

Επίσης, καλεί τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να καταστρώσουν τώρα σχέδιο συνέχισης και κλιμάκωσης του πανεργατικού αγώνα, το οποίο θα περιλαμβάνει ενημέρωση των εργαζομένων και γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, συλλαλητήρια και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και μαζικά μαχόμαστε κατά της εργασιακής «ειλωτείας» που θέλουν να επιβάλλουν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΕΒ και το κεφάλαιο.

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις