19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Drones πάνω από το «Ασκληπιείο» Βούλας για την επίθεση κυβέρνησης και ελβετών «επενδυτών» στο δημόσιο χαρακτήρα του

Πρόσφατα

Τις τελευταίες ημέρες, drones ίπτανται πάνω από το Ασκληπιείο Βούλας, κάμερες πάνε κι έρχονται, τα στελέχη δίνουν συνεντεύξεις, προκειμένου να δημιουργηθεί διαφημιστικό βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ErgasiaNET, θα σταλεί… σε ελβετούς «επενδυτές» για την «ανάπτυξη» του νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ. Με λίγα λόγια, επίκειται  επίθεση στα δικαιώματα των υγειονομικών του νοσοκομείου και συρρίκνωση και κατάργηση των δημόσιων, δωρεάν υπηρεσιών που παρέχει, με σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως έχει υπογραμμίσει πλειστάκις το Σωματείο Εργαζομένων στο «Ασκληπιείο» Βούλας.

Ενδεικτικά:

Για την ταξική επιλογή της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τις δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες του νοσοκομείου, του μοναδικού στα Νότια Προάστια, είχε μιλήσει, προσφάτως, το Σωματείο Εργαζομένων, με αφορμή την αναστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας, έπειτα από 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Έγραφε τότε, ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωσή του και με αφορμή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε:

«Μήπως εν τέλει τα κριτήρια σας είναι αυτά της ενίσχυσης της ιδιωτικής κερδοφορίας στην περιοχή των νοτίων; Ποιος κερδίζει από την περιστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του νοσοκομείου μας; Μήπως τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιοχής;Κύριοι του υπουργείου υγείας και της 2ης ΥΠΕ, κύριε Πλεμμένε και κύριε Βουγιουκλάκη, οργανώνετε την απαξίωση του νοσοκομείου μας, προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία. Σας καλούμε να άρετε άμεσα την απόφαση για απόσυρση του Ασκληπιείου από την καθημερινή ορθοπεδική εφημερία. Δεν θα σας αφήσουμε να ρημάξετε το δημόσιο νοσοκομείο. Ενισχύστε ΤΩΡΑ το Ασκληπιείο Βούλας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Όχι στη συρρίκνωση της λειτουργίας του, όχι στην αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας» («Κάτω τα χέρια από το “Ασκληπιείο”, Μητσοτάκη, Κικίλια και Κοντοζαμάνη», είπαν Σωματείο και φορείς).

Ενώ με αφορμή τη διάλυση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σε έτερη ανακοίνωσή του, υπογράμμιζε:

«Αλήθεια, η διάλυση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας που παρακολουθούμε να συντελείται ημέρα με την ημέρα αποτελεί αποτέλεσμα διοικητικής ανικανότητας ή είναι τμήμα του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ;» (Αντουανέττες και Λουδοβίκοι στο Ασκληπιείο Βούλας. Πετσοπληρωμένοι «δημοσιογράφοι» σε «Πρώτες» εφημερίδες όλοι ενωμένοι ενάντια στους υγειονομικούς του Ασκληπιείου),

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δέσποινα Τοσονίδου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», με αφορμή την αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του νοσοκομείου, είχε μιλήσει για την απαξίωση του νοσοκομείου και τα προς τα πού κινείται από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, σημειώνοντας ότι Σωματείο και εργαζόμενοι δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, όχι μόνον για τη διατήρηση του νοσοκομείου και των κλινικών του αλλά και για την ανάπτυξή του, για την υγεία του λαού, μέσα από τις δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες του:

«Υπάρχουν κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων, οι οποίοι -καλά να είναι οι άνθρωποι- έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, εάν έχουν ένα τροχαίο ατύχημα ή εάν πέσουν και σπάσουν το χέρι τους. Ο ντελιβεράς, όμως, των Νοτίων Προαστίων, ο οποίος δε σταματά να δουλεύει στις 3 το μεσημέρι (σ.σ.: αυτήν την ώρα, αποφάσισε η διοίκηση να κλείνει την πύλη του συγκεκριμένου νοσοκομείου, καθημερινά, για το κοινό αλλά και για τους… ασθενείς και τραυματίες), η μόνη δυνατότητα που είχε ήταν να έρθει στο “Ασκληπιείο”. Εμείς ως Σωματείο και ως εργαζόμενοι παλεύουμε για αυτόν: για τον ντελιβερά» (Τοσονίδου: Παλεύουμε για τον ντελιβερά και το δικαίωμά του στο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας).

Περίπου ένα χρόνο πριν, με δήλωσή της, στον «Παλμό» της Γλυφάδας, υπογράμμιζε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Ασκληπιείο Βούλας αποτελεί φιλέτο για τους επενδυτές του παραλιακού μετώπου. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ο ξαφνικός πακτωλός των εκατομμυρίων των τελευταίων ετών, που ανοικοδομεί κτίρια, χτίζει καινούργια και ετοιμάζει το Ασκληπιείο “του μέλλοντος”;Το Ασκληπιείο Βούλας είναι ένα Δημόσιο Νοσοκομείο. Και τέτοιο θα παραμείνει. Όσοι ορέγονται τμήμα του οικοπέδου του, αλλαγή του χαρακτήρα του νοσοκομείου, μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση, ας γνωρίζουν ότι τα βάζουν όχι μόνο με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, αλλά και με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των Νοτίων Προαστίων, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου. Οι Εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας και ο αγωνιζόμενος Λαός θα υπερασπιστούμε τον Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου μας με κάθε πρόσφορο μέσο» (Τοσονίδου: «Το Ασκληπιείο Βούλας είναι ένα Δημόσιο Νοσοκομείο. Και τέτοιο θα παραμείνει»),

Το Σωματείο Εργαζομένων, με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη με τους ελβετούς «επενδυτές», οργανώνει:

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, και ώρα 12μ., στο Αμφιθέατρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης.

Είναι λίγοι, διαλύουν το «Ασκληπιείο»,
διαλύουν το δημόσιο νοσοκομείο

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις