29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Σωματείο «Φλέμιγκ»: Εκνευρίστηκε ο Χατζηδάκης που ρημάζει η Πτ. Μπόμπολα και το ΝΙΕΝ! Και εμείς εκνευριστήκαμε, υπουργέ!

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανάρτηση του υπουργού Εργασίας για το ΝΙΕΝ και την Πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»

Πρόσφατα

Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο…λέει το λαϊκό απόφθεγμα και στην περίπτωση του Υπουργού κ. Χατζηδάκη και της Δημάρχου Μελισσίων ταιριάζει γάντι.

Ο λόγος για το σχόλιο του κ. Χατζηδάκη που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δίνει συγχαρητήρια στη Δήμαρχο που θα αξιοποιήσει το ΝΙΕΝ που ήταν παρατημένο και ρήμαζε! Ο ίδιος δε, δηλώνει “αποφασισμένος” και “δεσμεύεται προσωπικά” πως τίποτα δεν θα πάει στραβά!

Αμέσως παρακάτω, δίνει κι’ άλλα μπράβο στη Δήμαρχο που θα αξιοποιήσει την Πτέρυγα Μπόμπολα!

Ας τα κάνουμε λίγο πιο λιανά:

Γράφει λοιπόν ο Υπουργός: (για ευκολία τα “λόγια” του κου Χατζηδάκη μέσα σε εισαγωγικά, τα σχόλιά μας μέσα στις παρενθέσεις με πλάγια γράμματα)

«Η επίσκεψη στο εγκαταλελειμμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εργατών Θαλάσσης (ΝΙΕΘ) στα Μελίσσια σου μένει σίγουρα χαραγμένη στο μυαλό. Σήμερα ανήκει στον ΕΦΚΑ αλλά ουσιαστικά από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 έχει αφεθεί στην τύχη του».

(Μάλιστα κε Υπουργέ. Εσύ από τη δεκαετία του 80 μέχρι τώρα πόσες φορές ήσουν υπουργός και κυβερνητικό στέλεχος; Τι κάνατε εσείς και οι κυβερνήσεις που συμμετείχατε για να μη φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση; )

«Πρόκειται για μια έκταση πάνω από 120 στρέμματα δάσους. Κάθε γωνιά του μαρτυρεί την εγκατάλειψη. Οι περίοικοι μιλούν για εστία διακίνησης ναρκωτικών, η εικόνα είναι θλιβερή και ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχε γίνει καμιά ουσιαστική προσπάθεια ανάταξης της κατάστασης εδώ και 40 χρόνια»!

(Μην τα ξαναλέμε, αλλά πώς υπουργός και βουλευτής όλα αυτά τα χρόνια δεν είχατε πάρει χαμπάρι τίποτα; και αν ο ίδιος δεν ξέρατε, ο κος Γραφάκος που σας συνοδεύει στις επισκέψεις σας, που διετέλεσε και δήμαρχος , ούτε εκείνος ήξερε; Και η σημερινή κα Δήμαρχος; Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια; Και αν ήξεραν και σας τα είπαν γιατί μας λέτε ψέματα τώρα; Γιατί οι κυβερνήσεις που συμμετείχατε άφηναν τους ναρκέμπορους και τους λωποδύτες να ρημάζουν την περιουσία “μας”;)

«Ευτυχώς από πέρσι το καλοκαίρι ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να δώσει τη χρήση του περιβάλλοντος χώρου στο Δήμο Πεντέλης για να τον προσέχει και να τον συντηρεί. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και πριν από μερικές μέρες η διοίκηση του ΕΦΚΑ πήρε την απόφαση να αναθέσει σε εργολάβο το κλείσιμο διόδων στο ίδιο το κτήριο καθώς μεταξύ των άλλων μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνο για όσους μπαίνουν μέσα! Δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ προσωπικά το θέμα, διότι εκνευρίστηκα με όσα είδα. Το Δημόσιο οφείλει να κάνει σοβαρότερα και γρηγορότερα τη δουλειά του! Αυτό αφορά προφανώς και την όποια μελλοντική τύχη του κτηρίου με αντίστοιχο σχέδιο από την πλευρά του ΕΦΚΑ».

(Δηλαδή από μόνος του τα αποφάσισε όλα αυτά ο ΕΦΚΑ; Δεν έχει την Κυβέρνηση προϊστάμενη αρχή; Δεν ξέρετε τίποτα για “κομπρεμί” μεταξύ Υπουργείων, ΕΦΚΑ, και ιδιωτικών ενδιαφερόντων για αυτές τις “παραχωρήσεις”; Όσο για το Δημόσιο, τι οφείλει να κάνει το ακριβώς; Να ξεπουλάει την περιουσία του για να θησαυρίζουν οι επιτήδειοι; και για να’ χουμε καλό ρώτημα, ποιός φταίει που επί χρόνια ρήμαζαν τα κτήρια; Ξέρετε αλήθεια κε υπουργέ ότι συχνά – πυκνά μας έταζαν πως θα μεταφερόταν εκεί το Φλέμιγκ κάτι που ποτέ δεν έκαναν…ενώ ο χώρος ρήμαζε; Ξέρετε πως από τότε που συνταξιοδοτήθηκε ο τελευταίος φύλακας του χώρου δεν αντικαταστάθηκε; Με ευθύνη ποιών άραγε;)

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

…συνεχίζει η ανάρτηση του κου Χατζηδάκη: «Λίγο παρακάτω είδαμε τη λεγόμενη πτέρυγα Μπόμπολα. Ένα εγκαταλελειμμένο υγειονομικό κτήριο εδώ και 8 χρόνια που επίσης ανήκει στην ιδιοκτησία του ΕΦΚΑ, τμήμα παλαιότερα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ».

(Μωρέ τι είσαστε εσείς; Πως το στρογγυλέψατε έτσι; Ακούστε λοιπόν:

1. Δεν είναι “λεγόμενη” Πτέρυγα Μπόμπολα” είναι πραγματική Πτέρυγα Μπόμπολα που λειτουργούσε ως το ’13 με χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο και που την έκλεισε ο Γεωργιάδης, σημερινός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Πως σας διέφυγε; Απορώ!)

2. Δεν είναι ένα εγκαταλειμμένο Κτίριο γενικώς, δεν είναι αλήθεια ότι “εγκαταλείφθηκε” από μόνο του! Ήταν ένα Νοσοκομείο με κλινικές και εργαστήρια, με χειρουργεία που έκαναν 100δες επεμβάσεις το χρόνο, με μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες Πνευμονολογικές κλινικές, με πλυντήρια ιματισμού που λειτουργούν ακόμα… Και που το έκλεισε η Κυβέρνησή σας το 13 και δεν άνοιξε παρά τις υποσχέσεις – όλων των κυβερνώντων – μέχρι σήμερα, που όπως είπαμε είστε και πάλι στην κυβέρνηση).

…και συνεχίζει ο υπουργός: «Εκεί πριν από μερικούς μήνες ένα τμήμα αξιοποιήθηκε μετά από συμφωνία ΕΦΚΑ και Δήμου για να γίνει νηπιαγωγείο. Μπράβο και στις δύο πλευρές για αυτό. Το υπόλοιπο τμήμα το οποίο είναι επίσης εγκαταλελειμμένο θα αξιοποιηθεί και αυτό κατάλληλα. Πάλι καλά που υπάρχει και αυτή η πλευρά. Μόνο που πρέπει να εργαστούμε όλοι περισσότερο για να αξιοποιηθεί συνολικά η περιουσία του ΕΦΚΑ και να γίνουν παρελθόν εικόνες σαν και αυτή που είδα σήμερα στο ΝΙΕΘ».

(Απορούμε υπουργέ, εσείς που τόση πείρα έχετε στην “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας από την πάλαι ποτέ Ολυμπιακή ξεκινώντας, πως σας ξέφυγαν οι λεπτομέρειες:

1. Οι εντελώς παράνομες και παράτυπες διαδικασίες με τις οποίες “αρπάχτηκε” το κτίριο και νομιμοποιήθηκε εν μέρει εκ των υστέρων, μετά από συνεννοήσεις και συμφωνίες δημάρχου και διαφόρων υπουργείων προκειμένου να γίνει η δουλειά και μάλιστα με αντίθετη την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβούλιου;

2. Το γεγονός ότι η κα Δήμαρχος με την οποία αλληλοσυγχαίρεστε, όταν δεν ήθελε προσφυγόπουλα να μολύνουν τα Μελίσσια, καλούσε σε ξεσηκωμό για να ανοίξει το Νοσοκομείο που, όπως έλεγε, είχε ανάγκη η περιοχή;

3. Τέλος πως σας ξέφυγε η περίοδος που ζούμε; Δεν το έχετε προσέξει πως τα Νοσοκομεία είναι σχεδόν όλα “μίας νόσου”, πως ο κόσμος πεθαίνει, με covid και χωρίς, επειδή δεν μπορεί να φτάσει στα Νοσοκομεία, πως δεν βρίσκει ΜΕΘ, γιατρούς και Νοσηλευτές;

Πως και δεν σκεφτήκατε πως ένα “εγκατελειμμένο” Νοσοκομείο που με μια γρήγορη ανακαίνιση μπορεί να αναπτύξει μέχρι 100 κρεβάτια νοσηλείας θα πρέπει να ανοίξει και να δώσει υγειονομική ανάσα στην περιοχή;

Αν κάνατε κύριε υπουργέ μας το αυτονόητο, αντί να ποστάρετε πονηριές και να “εκνευρίζεστε” με την κατάντια που οι ίδιοι δημιουργήσετε παρέα με τη δημοτική αρχή, μήπως και ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες σας, θα παίρνατε μέχρι και μπράβο! (χωρίς στην πραγματικότητα να σας αξίζουν!)

Και η κατάληξη: «Μαζί μου στην επίσκεψη ήταν η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου που έχουν κάνει πολλές προσπάθειες για την αξιοποίηση αυτών των χώρων».

(Ε… Εντάξει και να μα μη μας το λέγατε, και μείς αυτούς θα υποθέταμε… Ο κόσμος ελπίζουμε να μην ξεχάσει τον ιδιαίτερο ρόλο κανενός σ’ αυτή την ιστορία! )

Είμαστε σίγουροι πως δεν τελειώσατε εδώ. Όσο η “ανάπτυξη” θα προχωράει, όσο οι δουλείες της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας πληθαίνουν, τόσο θα πληθαίνουν και οι ανάλογες δηλώσεις.

Σας λέμε πως είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι του Φλέμιγκ, αλλά και μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής μας και της Αττικής ολόκληρης.

Είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι όλοι όσοι υποφέρουμε μέσα σ’ αυτές τις τραγικέ συνθήκες που μας έχετε καταδικάσει να ζούμε, μέρα με την μέρα. Όλοι όσοι δεν αντέχουμε την κοροϊδία σας.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους μας, τους ασθενείς και τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ανοίξει η Πτέρυγα Μπόμπολα και να παρέχει υγειονομική φροντίδα στον κόσμο. Για να μην ξεπουληθεί με τον ένα ή με τον άλλο “τρόπο”.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΑ ΔΗΜΑΡΧΕ που χαίρεστε για 4 τμήματα νηπιαγωγείου στην Πτ. Μπόμπολα (και που δεν θα μπορούσαν να είναι πουθενά αλλού) ξέρετε πόσοι ασθενείς βρίσκονται στα ράντζα; Ξέρετε πόσους νεκρούς “μετράμε” ως σήμερα; Γι’ αυτά δεν αισθάνεστε επιτέλους την ανάγκη να πεισμώσετε και να “ενδιαφερθείτε προσωπικά” μήπως και γλιτώσει κανένας άνθρωπος;

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»


Σχετική ανάρτηση | ΠΕΝΕΝ: Να αξιοποιηθεί το ΝΙΕΝ για τη διάσωση της υγείας του λαού

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις