31.8 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΑΣΕ ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης κατά παράνομης απόφασης του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ανεξάρτητη Συνεργασία Εργαζομένων

Πρόσφατα

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Διαβάζοντας την Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ μείναμε κυριολεκτικά άφωνοι από την κουτοπονηριά, το θράσος και την συνδικαλιστική διαστροφή των συντακτών της, αναφορικά με την καταγγελία της ΑΣΕ – ΟΤΑ για τον τρόπο λειτουργίας τους υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ με τους κολαούζους της (ΑΣΚ-ΟΤΑ ΣΥΡΙΖΑ), προχώρησε σε ανακοίνωση εναντίον άλλης παράταξης και όχι της παράταξής μας η οποία εξέδωσε και την σχετική καταγγελία, για τα έργα και τις ημέρες του στελέχους της ΣΥΝ.ΑΝ και προέδρου εργαζομένων του Δήμου Δέλτα.

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής της ΣΥΝ.ΑΝ τα έχει εντελώς χαμένα καθώς, από τη στιγμή που η μαχητικότερη Ομοσπονδία στο Δημόσιο έπεσε στα ανίκανα χέρια του, έχει εισπράξει πολλές «φάπες» λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Διαβάζοντας την άθλια ανακοίνωσή τους, διαπιστώνουμε ότι μάλλον θεωρούν όλους τους άλλους ηλίθιους αφού προσπαθούν με ατελείωτα ψέματα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την πραξικοπηματική ενέργεια που έγινε εις βάρος τετρακοσίων (400) και πλέον αδικημένων συναδέρφων μας, που υπομονετικά περίμεναν να εγκριθεί η προϋπηρεσία τους για να έχουν μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

Στην κατάπτυστη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δήθεν με ενέργειες της κυρίας Κατούδη ανασύρθηκαν από τα συρτάρια, οι επί τρία χρόνια κρυμμένοι φάκελοι.

Αλήθεια, κατά τη διάρκεια των τριών ετών ποιες ακριβώς ήταν οι ενέργειες της κυρίας Κατούδη για το θέμα αυτό ;

Μπορεί να μας παρουσιάσει κάποιο έγγραφο ή καταγγελία του σωματείου που να φέρει την υπογραφή της και να αφορά το επίμαχο θέμα των συναδέλφων που ζητούσαν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους;

Την άδικη στάση εις βάρος των συναδέλφων της στο Δήμο Δέλτα, την κατήγγειλε αυτά τα τρία χρόνια έστω και μία φορά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, ώστε να γίνει παρέμβαση και να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημά τους;

Ας σκουπίσουν λοιπόν η κυρία Κατούδη και η ΣΥΝ.ΑΝ τα κροκοδείλια δάκρυά τους και το δήθεν ενδιαφέρον τους, διότι επί τρία χρόνια απείχαν συνειδητά από κάθε ενέργεια προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.

Επί τρία χρόνια, το στέλεχος της ΣΥΝ.ΑΝ κυρία Κατούδη Μαρία είχε ξεχάσει την ύπαρξή τους. Μόνο όταν έφτασε η ώρα να υφαρπάξει για ακόμη μια φορά την ψήφο τους, τους προσέφερε κάτι που ούτως ή άλλως το δικαιούνταν. Αφού συνειδητά, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια, επέλεξε να λύσει τώρα το πρόβλημα εις βάρος των άλλων συναδέλφων μας στο Νομό Θεσσαλονίκης. Άλλωστε δεν την ενδιέφερε η τύχη των υπόλοιπων συναδέλφων καθώς επί της ουσίας αυτό είναι το συνδικαλιστικό της ήθος.

Από την ίδια την ανακοίνωση προκύπτει ότι ο βασικός υπεύθυνος για την επί τρία έτη ταλαιπωρία των συναδέλφων στο Δήμο Δέλτα, είναι η ίδια η Πρόεδρός τους, η οποία προφανώς για να μην στεναχωρήσει την διοίκηση του Δήμου της, δεν προχώρησε σε καμία συνδικαλιστική καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα. Αν λοιπόν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τη «δυσμενή μεταχείριση» των συναδέλφων του Δήμου Δέλτα αλλά και των υπόλοιπων συναδέλφων του Νομού Θεσσαλονίκης που ακόμα περιμένουν, αυτές ανήκουν στην ίδια την Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Δέλτα και στην αδιάφορη στάση της απέναντι σε όλους.

Οι κουτοπόνηρες κατηγορίες για δήθεν ευθύνες της Διευθύντριας και αναπληρώτριας Προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος διότι αν ίσχυαν όχι μόνο θα πρωτοστατούσε η ίδια στη συζήτηση του θέματος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αλλά θα ψήφιζε και θετικά.

Το επιχείρημα ότι οι συνάδελφοι του Δήμου Δέλτα που έγιναν Αορίστου Χρόνου με Δικαστική απόφαση, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι σε άλλους Δήμους, υποχρεώνει το υπηρεσιακό Συμβούλιο να προτάξει το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους έναντι όλων των υπολοίπων, μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει.

Αλήθεια τι έχουν να απαντήσουν η κυρία ΚΑΤΟΥΔΗ, η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και η ΑΣΚ-ΟΤΑ, στους συναδέλφους της προκήρυξης (3Κ) των οποίων οι αιτήσεις μαζί με πολλών άλλων συναδέλφων τους, εκκρεμούν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εδώ και δύο χρόνια; Προφανώς δεν θα απαντήσουν τίποτα γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζει.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει πολλή καλή Νομική υποστήριξη την οποία αν έμπαινε στον κόπο να συμβουλευθεί ο επικεφαλής της ΣΥΝ.ΑΝ και η κυρία Κατούδη, είναι βέβαιο ότι δεν θα έγραφαν τέτοιου είδους νομικές ασυναρτησίες αναφορικά με την δήθεν υποχρέωση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, να δώσει προτεραιότητα στις αιτήσεις των συναδέλφων που έγιναν Αορίστου Χρόνου με δικαστική απόφαση.

Τα σαθρά και έωλα επιχειρήματά τους είναι προφανές ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν καθώς δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα η οποία δεν είναι άλλη από το βιασμό των δικαιωμάτων των υπόλοιπων εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο η ανεπάρκεια όσο και οι ρουσφετολογικές πρακτικές της κυρίας Κατούδη.

Αυτό όμως που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την Ομοσπονδία μας, είναι ο αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση για την έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Παρότι, η εισήγηση του επικεφαλής της ΣΥΝ.ΑΝ για λήψη απόφασης καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού, μετά το τέλος του Γενικού Συμβουλίου οι παρασκηνιακές συμφωνίες με τους κολαούζους τους (ΑΣΚ-ΟΤΑ ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται ότι υπερίσχυσαν έναντι των δημοκρατικών διεργασιών.

Συνάδελφοι, σας επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση, καταπατώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, πάρθηκε στις 22 Απριλίου, μία μέρα μετά από την ημερομηνία που μας θυμίζει ότι τέτοιου είδους πρακτικές παρέδωσαν τη χώρα στα χέρια των Συνταγματαρχών.

Η απάντηση που αρμόζει σε τέτοιες νοοτροπίες δεν είναι άλλη από την διαρκή επαγρύπνηση των εργαζομένων καθώς είναι οι μόνοι που μπορούν με τους αγώνες τους να αντισταθούν και να απομονώσουν τους εμπνευστές αυτών των πρακτικών και να τους τοποθετήσουν εκεί που τους αξίζει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΕ ΟΤΑ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις