31.8 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. για την Εργατική Πρωτομαγιά 2021 και την Απεργία της 6ης Μάη

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 6 Μαΐου, 11πμ,, πλ. Κλαυθμώνος (με αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας)

Πρόσφατα

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές,
εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και δικαιώματα. Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα! Είναι η ημέρα που συμβολίζει τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για κοινωνική απελευθέρωση και χειραφέτηση, για ισότητα και ελευθερία.

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το 8ωρο, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Μέσω του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης» δίνουν 72δις € ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση για Παιδεία και Υγεία, αφήνουν ανοχύρωτα τα νοσοκομεία και τα σχολεία και συνεχίζουν την ίδια επιδημιολογική πολιτική. Έχουν βαρύτατες ευθύνες για τους 10.000 θανάτους συμπολιτών μας, για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, για τη δραματική σημερινή τριτοκοσμική εικόνα των νοσοκομείων.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Ο Σύλλογός μας έχει έγκαιρα τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα μιας ενιαίας πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης με ταξικό προσανατολισμό. Εκτιμούμε ότι οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση και καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα να συντονιστούν σε μια μαζικότατη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Ιδιαίτερα σήμερα, που διακυβεύεται η σημαντικότερη και ιστορικότερη κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, το 8ωρο, είναι απόλυτη ανάγκη η οικοδόμηση ενός ευρύτατου αγωνιστικού μετώπου για την υπεράσπισή του.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Στον αγώνα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ βρίσκεται η ελπίδα!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις