Με ειδική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Σπήλιος Λιβανός δίνει λύση στο θέμα της μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρότεινε τροπολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα μέχρι τις 15 Ιουνίου 2021 να υποβάλλεται η αίτηση του εργοδότη στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναλύοντας τα οφέλη της ρύθμισης αυτής, ο Σπ. Λιβανός ανέλυσε τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προέκυψαν από την πλατφόρμα που είχε προβλεφθεί για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η συγκεκριμένη τροπολογία, λοιπόν, έρχεται να δώσει άμεση λύση στην είσοδο των εργατών γης, προς όφελος των αγροτών μας, πριν την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για το σύνολο των παραγωγών μας, όπως προβλέψαμε με τα σπαράγγια.

Δηλαδή η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβληθούν είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο ανώτατος αριθμός εργατών για κάθε περιοχή, ειδικότητα και παραγωγή προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση.

Η διαδικασία που επεκτείνουμε σήμερα στο σύνολο των δραστηριοτήτων της εποχιακής αγροτικής οικονομίας λειτούργησε άψογα ως προς τα σπαράγγια, δίχως το παραμικρό ζήτημα.

Η δυνατότητα εισόδου χωρίς την πλατφόρμα δίνεται έως την 15η Ιουνίου 2021.

Σας καλώ λοιπόν όλους να υπερψηφίσετε την εν λόγω τροπολογία».