29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Π. Αττικής: Η ανάθεση θέσεων ευθύνης σε ημέτερους και οι αυθαίρετες – τιμωρητικές «μετακινήσεις» συνεχίζονται

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής | ΣΥΠΑ

Πρόσφατα

Σε νέες αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης και σε αυθαίρετες, τιμωρητικές ως επί το πλείστον «μετακινήσεις», προχώρησε η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της και την προσπάθειά της να στείλει «σήμα» στους εργαζόμενους ότι εγώ κάνω ότι θέλω και δεν υπολογίζω τίποτα…, ευθυγραμμισμένη πλήρως με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

• Είναι πλέον δεκάδες οι αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης των ημετέρων υπαλλήλων που μετέχουν στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο (ΔΑΚΕ & μερικών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ), που φτιάχτηκε με τις «ευλογίες» της.

• Αποτελεί πρόκληση να προχωρά σε κάλυψη «κενών» θέσεων ευθύνης όχι μέσα από τις ίδιες τις οργανικές μονάδες, αλλά με την γνωστή μέθοδο των «μετακινήσεων», την ίδια ώρα, που πετάει στο καλάθι των αχρήστων την πλειοψηφία των αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που αφορούν θετικές γνωμοδοτήσεις σε αιτήματα συναδέλφων για την «μετακίνησή» τους σε άλλη υπηρεσία.

• Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζει τις αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης με την μέθοδο των «μετακινήσεων», την ίδια ώρα που δεν ορίζει με αποφάσεις της ως «αναπληρωτές προϊσταμένους» όσους εκτελούν «εν τοις πράγμασι» καθήκοντα προϊσταμένου από τις ίδιες τις υπηρεσίες.

• Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζει τις αναθέσεις ημετέρων σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης που επιλέγει, την ίδια ώρα που δεν προκηρύσσει χρόνια τώρα τις θέσεις ευθύνης των Προϊσταμένων, τόσο των Γενικών Δ/νσεων Οικονομικών και Μεταφορών, όπου κάθε φορά «δίνει τα ρέστα» της, όσο και των Δ/νσεων και των Τμημάτων.

• Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζει τις αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης με την μέθοδο των «μετακινήσεων», προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε στους μετέχοντες στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο που φτιάχτηκε με τις «ευλογίες» της, την ίδια ώρα που εξαγγέλλει συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανικών μονάδων μέσα από τον Οργανισμό, που επεξεργάζεται εν κρυπτώ. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να τους εξασφαλίσει «προβάδισμα» στις όποιες «κρίσεις» προϊσταμένων γίνουν, όταν γίνουν…, μέσα από την μοριοδότηση των «αναθέσεων».

Περιφερειακή Αρχή και κυβέρνηση δείχνουν το «αποκρουστικό» πρόσωπο των επιλογών τους

Κοροϊδεύουν ότι στοχεύουν στην ορθή «κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών» και στην «εύρυθμη λειτουργία» της Δ/νσης Μεταφορών της Δυτικής Αττικής, όταν «μετακινούν» σε αυτήν τον Διευθυντή Οικονομικών Δυτικής Αττικής με 36 χρόνια υπηρεσίας. Μήπως ακολουθούν την ίδια μέθοδο της «αναγκαστικής συνταξιοδότησης», που ακολούθησαν και για τον συναδέλφο Γ. Ηλιόπουλο, για να τους «αδειάσει» τη θέση που κατέχει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως ένας από τους «αρχαιότερους» Δ/ντές; Μήπως τους εξυπηρετεί γιατί έτσι δεν θα είναι αναπληρωτής του Γενικού Δ/ντή οικονομικών;

Κοροϊδεύουν ότι στοχεύουν στην ορθή αξιοποίηση του προσωπικού όταν «μετακινούν» τεχνικό υπάλληλο/μηχανικό στο κλειστό εδώ και πολλά χρόνια ΚΤΕΟ Αναβύσσου ως προϊστάμενο τμήματος. Γελάει όλος ο κόσμος όταν μάλιστα στην απόφασή τους αναφέρονται «στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΤΕΟ Αναβύσσου»!!!

Κοροϊδεύουν ότι στοχεύουν στην ορθή αξιοποίηση του προσωπικού όταν μέσω «μετακίνησης» προϊσταμένη που έχει πτυχίο φιλολογίας, την τοποθετούν ως προϊσταμένη στο Τεχνικό Τμήμα της Δ/νσης Μεταφορών Πειραιά, όπου απαιτείται έλεγχος μηχανολογικών μελετών κλπ.

Κοροϊδεύουν ότι ενδιαφέρονται για την προστασία της δημόσιας περιουσίας όταν αντί να ενισχύσουν με τοπογράφους την Δ/νση Πολιτικής Γης, όπως εδώ και καιρό ζητάει η υπηρεσία και μάλιστα εν μέσω διαδικασιών Κτηματολογίου και Δασικών Χαρτών, «μετακινεί» την τοπογράφο – προϊσταμένη του Τμήματος Τοπογραφίας, Επικοισμού & Αναδασμού Δυτικής Αττικής της Δ/νσης Πολιτικής Γης, αδιαφορώντας μάλιστα για τα ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει.

Κοροϊδεύουν ότι ενδιαφέρονται για την «εύρυθμη λειτουργία» της Δ/νσης Πολιτικής Γης όταν τοποθετούν, μέσω «μετακίνησης» ως προϊστάμενο του Τμήματος Τοπογραφίας, Επικοισμού & Αναδασμού Δυτικής Αττικής της Δ/νσης Πολιτικής Γης «μηχανικό αυτοκινήτων». Μόνο ως τιμωρητική μπορεί να εκληφθεί η «μετακίνησή» του από την Δ/νση Μεταφορών, μιας και δεν ανήκει στη γνωστή ομάδα των διοικούντων…

• Η Περιφερειακή Αρχή για άλλη μια φορά δίνει «bonus» στα δικά της παιδιά.

• Για άλλη μια φορά «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια» ειδικότητες, κλάδους και «περιγράμματα θέσεων».

• Για άλλη μια φορά λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως ένας Διευθυντής προερχόμενος από υπηρεσία με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο, χωρίς τη σχετική εμπειρία, μπορεί να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία μιας άλλης «άσχετης» Διεύθυνσης.

• Για άλλη μια φορά θεωρεί ότι κάτω από το γενικόλογο και σε όλες τις αποφάσεις διατυπωμένο «αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών» μπορεί να κρύβει την νομική απαίτηση για «σαφή, ειδική και επαρκή αιτιολογία» των αποφάσεών της.

• Για άλλη μια φορά προσπαθεί να προσαρμόσει τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες των υπηρεσιών στα «ιδιοτελή» μέτρα της και τις αντεργατικές της στοχεύσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Περιφερειακής Αρχής, τις τιμωρητικές, αντιδημοκρατικές επιλογές της, που ευθύνονται εκτός των άλλων και για τις τάσεις «φυγής» συναδέλφων από την Περιφέρεια Αττικής και απαιτεί να τις ανακαλέσει.

Στηρίζει κάθε συνάδελφο που έρχεται αντιμέτωπος με την αυθαιρεσία και θα αξιοποιήσει κάθε μέσο και κινηματική μορφή για να τις καταγγείλει πλατιά στο λαό και τους αρμοδίους και να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις