31.8 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων για αποκατάσταση λεηλατημένων και ενίσχυση του ΕΣΥ

Πρόσφατα

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, διεκδικώντας: Καταβολή του Δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού. 13η – 14η σύνταξη. Κατώτατη σύνταξη για όλους 600 ευρώ, από 384 που είναι σήμερα, και άμεση καταβολή των συντάξεων. Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τη 13 – 14η σύνταξη και όλα τα αιτήματα που αναλυτικά έχουν επιδώσει με τα υπομνήματά τους στην κυβέρνηση.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας» έγραφε το κεντρικό πανό με το οποίο οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο ραντεβού στις 6 Μάιου, στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτομαγιάς και να αγωνιστούν για όσα τους οφείλονται. «Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα ταμεία μας καταληστεύτηκαν. 40 δισεκατομμύρια αρπάχτηκαν» θύμισε ένας ομιλητές.

Κάλεσμα είχε απευθύνει και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα ότι οι συνταξιούχοι δεν αποδέχονται τη μοίρα που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση. Όπως υπογραμμίζει, ανάμεσα στα άλλα: Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα από την πανδημία. Το 95% των θυμάτων από κορονοϊό στη χώρα μας είναι από 70 ετών και πάνω. Αλλά και οι θάνατοι των συνταξιούχων από άλλες αιτίες είναι δυσανάλογα πολλοί, εξαιτίας της υποβάθμισης των Νοσοκομείων για άλλες σοβαρές παθήσεις. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες. Η μη επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, το κλείσιμο των Ν/Σ από την πολιτική των μνημονίων που εφάρμοσαν πιστά όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οι τραγικές ελλείψεις σε Ιατρούς και νοσηλευτικό Προσωπικό, επιδείνωσαν την κατάσταση και δε φαίνεται φως στο τούνελ.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την τεράστια ανεργία από το κλείσιμο των καταστημάτων και τη χρεοκοπία των περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να επιβάλει αντεργατικούς νόμους, να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών και σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων και των συνταξιούχων, να ιδιωτικοποιήσει την Επικουρική σύνταξη από 1.1.2022. Ο νέος Υπουργός Εργασίας, μάλιστα, διαφημίζει το νέο εργατικό ωράριο, 10ωρο ή 12ωρο ασφαλώς, ως αποτέλεσμα των «ελεύθερων» διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εργοδότες και εργαζόμενους.

902.gr

Η πολιτική ενάντια στο λαό συνεχίζεται. Η υπουργός παιδείας που αγνοεί και απεχθάνεται τη Δημόσια δωρεάν παιδεία, εκμεταλλευόμενη το κλείσιμο των σχολείων και πανεπιστημίων, θεσπίζει ισότιμα τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια, επιβάλλει την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, επιτρέπει στους μαθητές που αποκλείει από τα Δημόσια Πανεπιστήμια να εγγράφονται στα ιδιωτικά κολέγια και μετά αποδίδει ισοτιμία στα πτυχία τους (!) με τα Δημόσια Πανεπιστήμια, από τα οποία τους θεωρεί ανάξιους να φοιτήσουν.

Η πολιτική αυτή που προσβάλλει τον κοινό νουν ανατρέπεται μόνο από ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων και συνταξιούχων, που δυστυχώς δεν υφίσταται. Είναι ντροπή να ανεχόμαστε να βιώνουν οι νέοι μας έναν εργασιακό Μεσαίωνα με 6ωρα, 10ωρα, 12ωρα , με μισθούς εξευτελιστικούς, χωρίς συντάξεις στην ουσία, γιατί κανένας στο μέλλον δε θα συμπληρώνει 40 συντάξιμα χρόνια που απαιτεί ο ν. Κατρούγκαλου, και να μην υπάρχει αντίσταση από τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Οι συνταξιούχοι που έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες κινητοποιήσεις και αντιστέκονται στους αντιασφαλιστικούς νόμους, στη σφαγή των συντάξεών τους, στην περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, που απαιτούν την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου , που δεν αποδέχονται τις διακρίσεις ανάμεσα σε παλιούς και νέους συνταξιούχους, κατεβαίνουν πάλι στους δρόμους, με όλα τα προστατευτικά μέτρα.

Η ΠΕΣΕΚ καλεί για μια ακόμη φορά τους εν ενεργεία συναδέλφους να δώσουν μαζί τον αγώνα. Για την υπεράσπιση των συντάξεων, για την αξιοπρέπεια των νέων συναδέλφων που κάθε χρόνο το σύστημα τους καταδικάζει στην αδιοριστία και τη μερική απασχόληση, χωρίς καμιά ελπίδα για συνταξιοδότηση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις