16.7 C
Athens
Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δήμου Ιωαννιτών: Καμία ιδιωτικοποίηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα!

Πρόσφατα

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, που 1,5 χρόνο μετά την αρχική προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες, αξιοποιεί όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ώστε να καταφέρει να εξυπηρετήσει το στόχο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία των απορριμμάτων και δεν είναι άλλος από τις υπηρεσίες καθαριότητας στο μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου .

Σε αυτό το διάστημα, και παρά τη διαπίστωση των υπηρεσιών για 108 κενές θέσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων και την καθαριότητα εσωτερικών χώρων, δεν ζήτησε ούτε μία (1) θέση εργάτη καθαριότητας ή εσωτερικών χώρων στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2020 (6ΤΕ6ΩΕΩ-1ΕΜ) όπως επίσης και στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2021 (ΨΤ4ΟΩΕΩ-Β1Σ).

Ταυτόχρονα αξιοποιώντας τις αυξημένες αρμοδιότητες και την πλαστή πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, που δημιούργησε η κυβέρνηση με τις διατάξεις Θεοδωρικάκου, αξιοποιώντας ακόμα και τις ΠΝΠ που θεσπίστηκαν για την επίσπευση των διαδικασιών εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής -η οποία δεν έχει ούτε και θα μπορούσε να έχει τέτοια αρμοδιότητα- για να προσδιορίσει την τιμή των υπηρεσιών αντί να κάνει μελέτη, επανέφερε τους εργολάβους στις 2 Δημοτικές Ενότητες (όπως ήταν και νωρίτερα) και «έβαλε πόδι» λίγο-λίγο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Με την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, η Δημοτική Αρχή, δίνει τις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες των Ιωαννίνων σε εργολάβους με ακόμα χειρότερους όρους από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Με κόστος αποκομιδής ανά τόνο που δεν προκύπτει από καμία μελέτη και μάλιστα αυξημένο κατά 18,20% σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβριο (η «τεκμηριωμένη» τιμή τότε ήταν 43,42/τόνο ενώ με το νέο διαγωνισμό είναι 51,32€/τόνο).

Με 30% λιγότερο προσωπικό σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Η πρώτη μελέτη τεκμηρίωνε την ανάγκη συνολικά για 6 οδηγούς και 12 εργάτες για αυτές τις 4 ΔΕ ενώ στη νέα μελέτη οι ίδιοι όγκοι απορριμμάτων χωρίς απολύτως καμία τεκμηρίωση μπορούν να γίνουν από 4 οδηγούς και 8 εργάτες.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και την εξοικονόμηση χρημάτων από την επικείμενη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης (σε σχέση με τις τιμές του Σεπτέμβρη του 2019) καταλαβαίνουμε πως η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να πάρει… «το χρυσό βραβείο» στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων οφείλει να απαντήσει στους Γιαννιώτες για ποιο λόγο μια υπηρεσία με 30% λιγότερο προσωπικό κοστολογείται 18% ακριβότερα μετά από 1,5 χρόνο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πρώτη στιγμή μπήκε εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής Ιωαννιτών και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει στηρίζοντας κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες καθαριότητας των Ιωαννίνων.

Να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις