11.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Λύκεια: Πίσω στα θρανία από σήμερα μετά 5 μήνες τηλεκπαίδευσης. Τι έδειξαν τα self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς

Πρόσφατα

Μόνο με βεβαίωση αρνητικού self test μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στα Λύκεια της χώρας, που ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, έπειτα από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης. Καθώς θα υπάρχουν πολλές άδειες τάξεις, οι διευθυντές θα καταβάλλουν προσπάθειες, όπου είναι δυνατόν, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο τα self test να χρησιμοποιηθούν και για την απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα.

Η πλατφόρμα self-testing.gov.gr άνοιξε, το πρωί της Κυριακής,για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους λοιπούς εργαζόμενους των Λυκείων. Οι μαθητές επιλέγουν το πεδίο ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID 19. Πατούν επάνω στο σύνδεσμο, η πλατφόρμα τους οδηγεί σε αυτή τη σελίδα, όπου επιλέγουν να διασταυρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω του taxisnet.

Εάν οι μαθητές δε διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς, χρησιμοποιούν των γονέων τους. Δηλώνουν το ονοματεπώνυμο του χρήστη και το ΑΦΜ. Το σύστημα επαληθεύει τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη. Στην επόμενη καρτέλα, ο γονέας δηλώνει τα στοιχεία του μαθητή, τον ΑΜΚΑ του, την ημερομηνία διεξαγωγής του self-test και το αποτέλεσμα, αρνητικό ή θετικό. Το τελευταίο βήμα είναι να εκτυπώσουν τη σχολική κάρτα.

Σε περίπτωση που ο μαθητής, ο εκπαιδευτικός ή ο εργαζόμενος διαγνωστεί θετικός, τότε θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και μέσα σε 24 ώρες να μεταβεί σε κάποια δημόσια δομή και να επαναλάβει το τεστ. Η λίστα με τις δημόσιες δομές που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες αναφέρονται στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας.

Τι έδειξαν τα πρώτα self test

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα, παρατηρείται χαμηλή θετικότητα στο 0,27%, ενώ 408 δυνητικά νοσούντες αποφεύχθηκε να προσέλθουν τη Δευτέρα στα σχολεία.

Ειδικότερα, αρνητικά τεστ δήλωσαν 98.965 μαθητές και θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172.

Μέχρι και το Σάββατο είχαν διατεθεί 380.000 self tests από περισσότερα από 10.000 φαρμακεία.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των Λυκείων θα πρέπει να επαναλαμβάνουν το self test δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε | ΦΕΚ 1440Β/2021: Υποχρεωτικό self test για εκπαιδευτικούς, μαθητές | Άνοιξε (11/4) η πλατφόρμα για τη δήλωση αποτελεσμάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στην είσοδο της ΕΡΤ από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της ΕΡΤ, πραγματοποίησαν γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί, των Βορείων Προαστίων, διακόπτοντας συμβολικά για λίγα λεπτά την κυκλοφορία, στο ρεύμα ανόδου της Λ. Μεσογείων.

Σε καμία περίπτωση το «μπαλάκι» δε θα έπρεπε να πετιέται στους μαθητές και τους γονείς, για να γίνουν τα τεστ αυτά, θα έπρεπε να υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολείο είπε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Λάμπρου, αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος. Ουσιαστικά, από τη Δευτέρα, θα συνωστίζονται 27 παιδιά μέσα σε μια αίθουσα, σημείωσε η Μαρία Ξυνογαλά, πρόεδρος Ένωσης Σχολείων Αγίας Παρασκευής. Θέλουμε 15 μαθητές ανά τμήμα υπήρχε δυνατότητα από την αρχή της χρονιάς να συμβεί αυτό συμπλήρωσε ο εκπαιδευτικός Διονύσης Προβής, πρόεδρος Α-Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας. Οι ενώσεις γονέων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Βριλησσίων, Χολαργού και Χαλανδρίου, ζητούν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, αλλά με ασφάλεια.

Διαβάστε | Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα (ΑΡΕΝ): Ανίκανη και ανεπαρκής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας


Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις