ΟΕΝΓΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν» | Μενέλαος Λουντέμης

Χθες σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων (σύμφωνα με τον σχετικό υπότιτλο του ίδιου του καναλιού) «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Λίγο πριν την τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το βράδυ7/4/21, στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid – 19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.

Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή εικόνα όλες τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολλούς μήνες για άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό και υποδομές.


Μητσοτάκης: Συζητάμε από Σεπτέμβριο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Την πρόθεσή του να εξετάσει την πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών από τον Σεπτέμβριο διατύπωσε, ανάμεσα στα άλλα, ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την Μάρα Ζαχαρέα. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για το θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών ανέφερε:

Μάρα Ζαχαρέα: Για τους υγειονομικούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για τους υγειονομικούς. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία.

Μάρα Ζαχαρέα: Εννοείτε, δηλαδή, ακόμα και να κάνετε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, όπως έγινε στην Ιταλία;

Κος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως, θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας.

Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλά πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή.

Σχόλιο ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Φαίνεται ότι μετά τα χειροκροτήματα έρχεται η στοχοποίηση των υγειονομικών, αφού ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι ο εμβολιασμός μπορεί να προστατεύει τον εμβολιαζόμενο και στην συγκεκριμένη περίπτωση τους υγειονομικούς όμως δεν αποτρέπει την διασπορά του ιού αφού οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. Είναι πλέον καθαρό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες που έχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας να τις μεταφέρει όχι μόνο στην κοινωνία με το αφήγημα της ατομικής ευθύνης αλλά και στους υγειονομικούς που καθημερινά δίνουν την μάχη για την αντιμετώπισή της.