7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Από τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, επίταξη ιδιωτικού τομέα

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα μας και το υγειονομικό προσωπικό παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διάσωση της υγείας του λαού, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει, καθημερινά, τον κυβερνητικό εμπαιγμό και την κυβερνητική εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Το υγειονομικό προσωπικό, μαχητικά και ηρωικά, βρίσκεται και μάλιστα έχοντας υπερβεί εδώ και καιρό κατά πολύ τις δυνάμεις του, δίπλα στους ασθενείς και απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, μέτρα προστασίας κτλ.

Σήμερα, 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων απαιτώντας το αυτονόητο: μέτρα για τη διάσωση της δημόσιας υγείας και της υγείας του λαού, που η κυβέρνηση έχει βάλει στο ντορβά του κεφαλαίου για την κερδοφορία του. Δίπλα στους υγειονομικούς, και Σωματεία εργαζομένων από άλλους κλάδους που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.


Με φωτογραφίες από 902.gr