10.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Βρούτσης για Φουρθιώτη: Εισέπραξε πάνω από 200.000 ευρώ. Ερχόταν απειλητικά στο υπουργείο

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας ο Φουρθιώτης, ΄στην οποία απεστάλησαν τα στοιχεία της απάτης με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσφατα

Σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Φουρθιώτη, για τα ιλιγγιώδη ποσά που εισέπραξε και για τις επισκέψεις του στο υπουργείο Εργασίας, έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση ο τηλεπαρουσιαστής πήγε πολλές φορές στο υπουργείο Εργασίας και μάλιστα είχε απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι στους υπαλλήλους. Μιλώντας στο Open ο πρώην υπουργός περιέγραψε τα όσα διαδραματίζονταν στο υπουργείο με πρωταγωνιστή τον παρουσιαστή.

«Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Υπολογίζεται ότι ο Φουρθιώτης απέσπασε 200.000 ευρώ

Περιγράφοντας το οικονομικό σκάνδαλο, ο κ. Βρούτσης είπε ότι για τουλάχιστον τρεις μήνες ο παρουσιαστής εισέπραττε λεφτά:

«Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και «φρενάρισε» ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ.

Για τις απειλές ο κ. Βρούτσης είπε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, έγιναν από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος».

Πιέσεις με απειλές στο υπουργείο

Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε ότι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας δέχονταν απειλές και πιέσεις από τον Μένιο Φουρθιώτη:

«Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» ανέφερε.

«Εκανα το αυτονόητο όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος»

Μιλώντας για τον χειρισμό του στην υπόθεση ο κ. Βρούτσης είπε:

«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Εκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα».

Πηγή: in.gr


Στο στόχαστρο της εισαγγελίας ο Φουρθιώτης

Στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη.

Κάτι τέτοιο είχαν προαναγγείλει από χθες κυβερνητικές πηγές, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης» σημείωναν.

Στο υπόμνημα που κατατέτθηκε στην Εισαγγελία συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν καταγγελίες, και μάλιστα από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης εκμεταλλεύτηκε «παραθυράκι» του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με αποτέλεσμα ο ίδιος και στενοί συνεργάτες του να λαμβάνουν για κάποιους μήνες μισθούς έως και 100.000 ευρώ τον μήνα από τον ΕΦΚΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις