14 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

6-7 Απριλίου: 48ωρη απεργία στον ΕΦΚΑ | Κάλεσμα ΜΕΤΑ: Δίνουμε δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Πρόσφατα

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ και σε όλους τους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποτρέψουν κάθε διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαιτώντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Ομοσπονδίες στα ασφαλιστικά ταμεία, ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ ΙΚΑ, αποφάσισαν πολύπλευρες και δυναμικές κινηματικές δράσεις, αρχής γενομένης με την 48ωρη απεργία, σήμερα Τρίτη 6 και αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου 2021. Στο πλευρό τους, τόσο για την υπεράσπιση της υπόστασης της ίδιας της δημόσιας Κοινωνικής Αασφάλισης όσο και για την περιφρούρηση των μόνιμων και σταθερών εργασιακών σχέσεων στους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής, το ΜΕΤΑ, οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ▬ Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης  ▬ Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής – Κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών εγκυκλίων

Δίνουμε δυναμικό «παρών» παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  ▬ Τρίτη 6 Απρίλη, 11πμ., υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, Αθήνα ▬ Τετάρτη 7 Απρίλη, 11πμ., Κεντρική Διοίκηση e-ΕΦΚΑ, Ακαδημίας 22, Αθήνα.


Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις
των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ συνεχίζουν τη σκόπιμη απαξίωση του ασφαλιστικού φορέα, με στόχο την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και την παράδοσή της στους ιδιώτες, που θα λυμαίνονται τα χρήματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων και θα τα τζογάρουν «όπου γης και πατρίς», με σκοπό την κερδοφορία τους.

Ήδη, ο «ειδικός αποστολών yesman του κεφαλαίου» και υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, επικαλούμενος αναποτελεσματικότητα και αδυναμία του ΕΦΚΑ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όπως, για παράδειγμα, στην έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, άνοιξε την πόρτα στους ιδιώτες με τον «project manager» και τους «πιστοποιημένους ιδιώτες» (δικηγορικά και λογιστικά γραφεία) για την έκδοση των συντάξεων. Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, που «τρέχει» το έργο της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, με την προώθηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και την επέκταση των επαγγελματικών ταμείων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλαγεί το κράτος από το «βάρος» της ασφάλισης και με τις ασφαλιστικές εισφορές να χρηματοδοτηθούν επιχειρηματικές επενδύσεις.

Οι λαϊκίστικες δηλώσεις Χατζηδάκη το τελευταίο διάστημα, δηλαδή τα συνειδητά ψέματά του («οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν υπογράφουν την Υπουργική Απόφαση για την προκαταβολή συντάξεων», οι «γραφειοκράτες» του ΕΦΚΑ, οι οποίοι «δεν νοιάζονται για τους φτωχούς συνταξιούχους» κτλ.), έχουν ως στόχο:

  • αφενός τη δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τους συνταξιούχους ενάντια στους εργαζομένους του ΕΦΚΑ, ώστε να περάσει πιο αναίμακτα η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, την ώρα που θα τους «σπρώχνει» στους ιδιώτες έναντι, βεβαίως, παχυλής αμοιβής, και

  • αφετέρου τη μετακύλιση της ευθύνης της σημερινής κυβέρνησης (αλλά και όλων των προηγούμενων), στους εργαζομένους του ΕΦΚΑ για τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, την εντεινόμενη υποστελέχωση και την κυβερνητική επιλογή να μην προχωρά σε μόνιμες και αθρόες προσλήψεις προσωπικού, τα τεράστια προβλήματα οργανωτικής λειτουργίας, εξοπλισμού κ.ά. που χρονίζουν, χωρίς ποτέ να δίνονται ουσιαστικές λύσεις.

Αντιδρώντας στα παραπάνω, στις 6 και 7 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποφάσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεών τους (ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ), προχωρούν σε 48ωρη απεργία, με αφορμή τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και για να υπερασπίσουν τις εργασιακές τους σχέσεις.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα συμπεριλαμβάνουν και τους πρόσφατα απολυμένους. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στον e-ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ. Πρόσληψη στον e-ΕΦΚΑ γιατρών εργασίας. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης κτηριακών εγκαταστάσεων.

  • Μέριμνα για την υγιεινή και καθαριότητα των υπηρεσιών, ώστε να καθίσταται ασφαλής η λειτουργία τους, εν μέσω πανδημίας, για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους πολίτες.

  • Κατάργηση της διάταξης αποκλεισμού των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ από τους κύκλους του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

  • Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στο Διαδίκτυο κ.λπ.), ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και έγκαιρα σε όλα τα αιτήματά τους ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι και επιδοματούχοι.

  • Διαλειτουργικότητα ηλεκτρονικών εφαρμογών & πληροφοριακών συστημάτων.

  • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

  • Κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων.

Το ΜΕΤΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία ενάντια σε όλα αυτά που βιώνουν υπάλληλοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ και σε αυτά που σχεδιάζουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.

Καλεί, δε, όλους και όλες, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τα Σωματεία, σε ενιαίο μέτωπο και αγώνα της υπεράσπισης, μιας από τις κορυφαίες κατακτήσεις των εργαζομένων: της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημόσιου Χαρακτήρα της.

Όλοι και όλες στις απεργιακές κινητοποιήσεις, την Τρίτη 6 Απριλίου και ώρα 11πμ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, Αθήνα), και την Τετάρτη 7 Απριλίου και ώρα 11πμ., στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22, Αθήνα).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Διαβάστε επίσης

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις