3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Καταγγελία από την ομάδα «Ταξική Αντεπίθεση» για παρακρατικές μεθοδεύσεις

Πρόσφατα

Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προβαίνει η ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών «Ταξική Αντεπίθεση», η οποία έχει στοχοποιηθεί αρκετές φορές από την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της άγνωστοι στέλνουν απειλητικά email σε γραφεία εταιρειών και προειδοποιούν πως θα τα κάψουν, χρησιμοποιώντας το όνομα της ομάδας, αλλά και μια ηλεκτρονική διεύθυνση που μοιάζει με το επίσημο mail της «Ταξικής Αντεπίθεσης».

«Η ενδεχόμενη επανασύσταση παρακρατικών μηχανισμών που στήνουν προβοκάτσιες για να ενοχοποιήσουν αγωνιστές ίσως να μην αποτελεί ένα παρακινδυνευμένο σενάριο, μιας και η περίοδος αστυνομικής βίας και ασυδοσίας που διανύουμε συνηγορεί σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η συλλογικότητα έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο με πιο τελευταία την προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη, επειδή τύγχανε να είναι μέλος της «Ταξικής Αντεπίθεσης». Στο παρελθόν έχει κάνει και καταγγελία μέσω της «Εφ.Συν.» για παράνομη παρακολούθηση μελών της με κοριούς σε αυτοκίνητα και μηχανές.


Η ανακοίνωση

Μετά από πληροφορίες που διασταυρώσαμε και οι ίδιοι, προχωράμε σε αυτήν τη δημόσια καταγγελία για την ενημέρωση και επαγρύπνηση του κινήματος σχετικά με έναν νέο-παρακρατικού τύπου σχεδιασμό που εκπονείται το τελευταίο διάστημα, αλλά και για την προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιου είδους προβοκάτσιες δεν θα περάσουν ούτε θα μείνουν αναπάντητες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, το τελευταίο διάστημα στέλνονται απειλητικά maıl σε γραφεία διάφορων εταιριών στην Αθήνα, τα οποία και προειδοποιούν ότι θα τα κάψουν. Τα συγκεκριμένα maıl υπογράφονται με το όνομα της ομάδας μας, και μάλιστα η διεύθυνση αποστολής προσομοιάζει με το επίσημο mail της Ταξικής Αντεπίθεσης.

Δεν μπορούμε (προς το παρόν) να γνωρίζουμε το ποιόν αυτών που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεθόδευση, δηλαδή εάν πρόκειται για φασίστες ή αστυνομικούς, γνωρίζουμε όμως πως μια τέτοια πρακτική στοχεύει σε ένα νομικό τετελεσμένο εναντίον μας, το οποίο δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε συλλήψεις.

Ακόμα και εάν αυτή η κακοστημένη προβοκάτσια δεν μπορεί επ’ ουδενί να σταθεί νομικά, θα ήμασταν αφελείς αν θεωρούσαμε ανάξιο λόγου και δημοσιοποίησης του συγκεκριμένου γεγονότος, μιας και διανύουμε μια ιδιαίτερα επιθετική- κατασταλτική περίοδο και δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης μηχανισμών και πρακτικών που παραπέμπουν σε παλαιότερες ‘’σκοτεινές περιόδους’’.

Το ενδεχόμενο η αστυνομία να χρησιμοποιεί την υπογραφή μας για να εκβιάσει μια (έστω και κακοστημένη) δικογραφία εναντίον μας, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άλλωστε μέσα από  δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης, μερικά εκ των οποίων αφορούν και την ομάδα μας (πχ η δημόσια και εσκεμμένα ψευδής αναφορά στον σύντροφο που ξυλοκοπήθηκε στη Ν. Σμύρνη ως μέλος της ομάδας μας), γίνεται ξεκάθαρο πως η κατασταλτική στρατηγική έχει και ένα γκεμπελικό-επικοινωνιακό χαρακτήρα στοχεύοντας στον αλλεπάλληλο δημόσιο στιγματισμό και την τρομοκρατία, ασχέτως επάρκειας στοιχείων και δεδομένων.

Όμως πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα πιο επικίνδυνο ενδεχόμενο, το οποίο και θα μπορούσε να εγκαινιάσει νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις για το μέλλον. Πέρα από τον άμεσο κίνδυνο ενός κατηγορητηρίου περί “απειλής κατά ξένης περιουσίας” , από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιοι μηχανισμού εμπλέκονται σε αυτές τις πρακτικές δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο (όπως αντίστοιχα έχει συμβεί στο παρελθόν) ο τελικός σχεδιασμός να αφορά σε δεύτερο χρόνο και την τέλεση των εμπρησμών. Αποτέλεσμα ενός τέτοιου ευθέως παρακρατικού σχεδιασμού θα ήταν η δίωξη κατά του συνόλου της ομάδας μας με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες και κίνδυνο προφυλακίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, προχωράμε σε αυτήν την καταγγελία όχι μόνο για να αρνηθούμε τη οποιαδήποτε ανάμειξη μας σε αυτήν την υπόθεση, αλλά και για να την φέρουμε στο φως της δημοσιότητας και στη διάθεση της κοινωνικής-κινηματικής κρίσης και επεξεργασίας. Η ενδεχόμενη επανασύσταση παρακρατικών μηχανισμών που στήνουν προβοκάτσιες για να ενοχοποιήσουν αγωνιστές ίσως να μην αποτελεί ένα παρακινδυνευμένο σενάριο, μιας και η περίοδος αστυνομικής βίας και ασυδοσίας που διανύουμε συνηγορεί σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο. Και μπροστά σε κάτι τέτοιο, οφείλουμε να αρχικά να αμυνθούμε και στη συνέχεια να οργανώσουμε τους όρους της κοινωνικής-ταξικής μας αντεπίθεσης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις