11 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

ΟΣΥΠΕ, ΣΥΠΑ: Καταγγέλλουμε τις απολύσεις και τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς

Πρόσφατα

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας

Με αφορμή το γεγονός που λαμβάνει χώρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και αφορά την μη παράταση της σύμβασης εργασίας του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις εκδικητικές συμπεριφορές, ενέργειες και πράξεις οι οποίες αντιμετωπίζουν με δυσμένεια τους εργαζόμενους, ανάλογα με τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα και τη συμμετοχή τους σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση, κατατείνουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων και που έχουν ως απώτερο σκοπό και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στις 7 Γενάρη, που έληγε η ετήσια σύμβασή του επικουρικού ιατρού ώστα Καταραχιά, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς Γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο Σωτηρία, με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία. Είναι ο μοναδικός γιατρός σε όλη την χώρα που δεν παρατείνεται η σύμβασή του μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», που αγωνίζεται ενάντια στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, επιλέγοντας να απολύσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό, Κώστα Καταραχιά, στις 31 Μαρτίου.

Τη στιγμή που οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία για να κρατήσουν την χώρα και την κοινωνία μας όρθια απέναντι στον φονικό ιό, είναι τουλάχιστον παράλογο και προκλητικό, ενώ το Υπουργείο Υγείας προχωρά από τη μια στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, να έχει ως προτεραιότητα από την άλλη την απόλυση του εργαζόμενου συνδικαλιστή και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας.

Οι λόγοι είναι προφανείς. Στόχος είναι η διάλυση ενός πρωτοπόρου σωματείου για τους αγώνες που έδωσε όλα τα τελευταία χρόνια με Πρόεδρο τον Κώστα Καταραχιά, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.α..

Εξάλλου, η δυσμενή του μεταχείριση ως εργαζόμενου συνδικαλιστή επιβεβαιώνεται και από προηγούμενες ενέργειες της Διοίκησης καθώς παραμονές Χριστουγέννων ο ιατρός μετακινήθηκε στη ΜΕΘ του Σωτηρία, ενώ η ειδικότητά του (Ακτινολόγος) είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο της εντατικολογίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να παρέμβει ώστε να μην απολυθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταραχιάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να εκδηλώνει την κοινωνική της ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και στη νόμιμη συνδικαλιστική τους δράση, ώστε οι εργαζόμενοι απερίσπαστοι να ασκούν τα δικαιώματά τους (οικονομικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά).

ΖΗΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία να στηρίξει το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ με Μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Η κυβέρνηση απολύει γιατρούς μέσα στην επιδημία. Την Τετάρτη 31/03 απολύεται ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ Κ. Καταραχιάς. Η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιου Σάββα αρνείται να παρατείνει την σύμβασή του έως 31/10/2021 όπως προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών.

Η απόλυση αυτή αποτελεί συνέχεια της τρομοκρατίας και της καταστολής που εξαπολύει απέναντι σε όποιον εναντιώνεται, απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κινητοποιούνται και διεκδικούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.

  • Στεκόμαστε απέναντι στην αντεργατική πολιτική, καταδικάζουμε τις απολύσεις και τις διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών, την τρομοκρατία και την καταστολή.
  • Δυναμώνουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους μαχόμενους υγειονομικούς και μέσα από την σημερινή τους κινητοποίηση με την ΟΕΝΓΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις