22.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λαμία: Η «οδύσσεια» της αλληλογραφίας. Ένας ταχυδρόμος για… 45 χωριά! (φωτογραφίες και βίντεο)

Πώς φτάνει ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ, μια επιστολή, ένα έγγραφο ή ένα δέμα στην Υπάτη;

Πρόσφατα

Ίσως θεωρήσετε ότι η απάντηση είναι απλή, όμως ο μέχρι τώρα σχεδιασμός των διοικήσεων των ΕΛ.ΤΑ, «φρόντισαν» να είναι μακρύς ο δρόμος…

Η απαξίωση της ελληνικής επαρχίας, οι πολιτικές λιτότητας και περικοπής προσωπικού στα ΕΛ.ΤΑ. αλλά και οι αλλαγές που έφερε ο «Καλλικράτης» ερήμωσαν από υπηρεσίες τους πρώην δήμους που προσαρτήθηκαν σε μεγαλύτερους, σε όλη την ελληνική επικράτεια, δημιουργώντας δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχοπούλου, Πάνος Κατσώνης
Βίντεο: Πάνος Κατσώνης

Η Υπάτη και τα 15 χωριά της ανήκει πλέον στον Δήμο Λαμιέων. Όμως, μετά την κατάργηση του ταχυδρομικού της γραφείου, εξυπηρετείται από το ταχυδρομικό γραφείο της Σπερχειάδας, το οποίο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μακρακώμης.

Έτσι, για να φτάσει ένας λογαριασμός ή ένα δέμα στην Υπάτη, θα ταξιδέψει από το σημείο του αποστολέα στη Σπερχειάδα, από τη Σπερχειάδα στη Μακρακώμη και από τη Μακρακώμη, θα παραδοθεί στον ταχυδρόμο, στον οποίο έχει ανατεθεί η διανομή της αλληλογραφίας και των συντάξεων στα 45 χωριά της Μακρακώμης, του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου και του πρώην Δήμου Υπάτης.

Δηλαδή, ένας και μοναδικός υπάλληλος εξυπηρετεί τους κατοίκους των χωριών από τις Κομποτάδες ως το Μαυρίλο και από τα Λουτρά Υπάτης ως την Καστανιά!!!

Όσο ευσυνείδητος και να είναι κανείς, δεν παύει να είναι άνθρωπος και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εξασφαλιστεί η έγκαιρη διανομή τόσο της αλληλογραφίας όσο και των συντάξεων.

Αποτέλεσμα του σχεδιασμού των ΕΛΤΑ είναι να καθυστερούν ή να μην φτάνουν ποτέ στους παραλήπτες λογαριασμοί, να πηγαινοέρχονται δέματα και να καθυστερούν για αρκετές ημέρες οι πληρωμές των συνταξιούχων.

«Ανήκουμε στον Δήμο Λαμιέων και ζητούμε να ενταχθούμε διοικητικά στο Ταχυδρομείο της Λαμίας ώστε να τελειώσει αυτό το αλλαλούμ. Είναι μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας που έχει γνωστοποιηθεί με έγγραφο μας και στην Δημοτική Αρχή και ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας θα γίνει δεκτό» δηλώνει στο LamiaNow η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βίκυ Παπανάγνου.

«Μου έκοψαν το τηλέφωνο γιατί δεν ήρθε ποτέ ο λογαριασμός. Άλλοτε τους βρίσκουμε στο καφενείο ή ακόμα και σε άλλο χωριό. Ένας άνθρωπος για τόσα χωριά, χαρά στο κουράγιο του αλλά τι να πρωτοεξυπηρετήσει;» δηλώνουν κάτοικοι της Υπάτης, που βρήκαν σήμερα Παρασκευή στην πλατεία του χωριού να περιμένουν τον ταχυδρόμο…

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις