18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Επίταξη τώρα των ιδιωτικών κλινικών του Ηρακλείου, «Creta InterClinic» και «Ασκληπιείον Κρήτης»

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στο κάλεσμα των σωματείων και μαζικών φορέων του Ν. Ηρακλείου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην αγωνιστική κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, στις 10πμ.

Πρόσφατα

Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα.

Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Το δημόσιο σύστημα Υγείας, δουλεύει στο “κόκκινο”, δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουμε ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους

Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές Πρόνοιας και αλλού.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες!!!

Γιατί αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα. Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών τους παρακαλάει να “παραχωρήσουν” κλίνες έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Εδώ στο Ηράκλειο η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται στα κόκκινα. Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται  47 ασθενείς, 37 στην κλινική covid και 10 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και στο Βενιζέλειο 50 ασθενείς, 40 στην κλινική και άλλοι 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για περίθαλψη κρουσμάτων, ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση κατά 50% των τακτικών ιατρείων ενώ οι αναμονές για ραντεβού είναι πολύμηνες.

Παράλληλα δημιουργήθηκε τρίτη κλινική COVID με τη δέσμευση έως 70 επιπλέον κλινών από άλλα τμήματα, ενώ η Νεφρολογική, η Παιδοχειρουργική, η Οφθαλμολογική υπολειτουργούν εδώ και καιρό, αφού θάλαμοι νοσηλείας τους έχουν ελαττωθεί τουλάχιστον στο μισό, ώστε να δημιουργηθούν κλίνες COVID.

Ταυτόχρονα, το υπάρχον ελλιπές (σε αριθμό) προσωπικό θα υποχρεωθεί και στα δύο νοσοκομεία σε νέες μετακινήσεις προς τις μονάδες COVID, πρόσθετες βάρδιες ή εφημερίες και περικοπές ρεπό, ενώ -λόγω υποστελέχωσης- οι εργαζόμενοι είναι ήδη εξουθενωμένοι από την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα – γράμματα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στο κάλεσμα των σωματείων και μαζικών φορέων του Ν. Ηρακλείου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην αγωνιστική κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, στις 10πμ.

Απαιτούμε:

– Επίταξη τώρα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών του Ηρακλείου CRETA INΤERCLINIC και ΑΣΚΛΗΠIΕΙΟN ΚΡΗΤΗΣ με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, άλλων ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.

– Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

– Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.

– Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

– Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

– Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

– Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις