18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σύλλογοι υπ. Ανάπτυξης: Για τα περιστατικά Covid-19 και τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων

Πρόσφατα

Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Εμπορίου

Σύλλογος Υπαλλήλων του τ. Υπουργείου Ανάπτυξης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πληροφορούμαστε ότι έχουμε νέα κρούσματα κορονοϊού στις υπηρεσίες μας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους αγαπητούς συναδέλφους μας και σε όσους από τον κύκλο τους έχουν προσβληθεί.

Με την αφορμή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να τονίσουμε:

 1. Έχουμε ζητήσει καθ’ επανάληψη από τον ΕΟΔΥ την διεξαγωγή τεστ στους χώρους εργασίας, το αίτημα κοινοποιήθηκε και στην πολιτική ηγεσία, ωστόσο δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Τα μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγεία.

 2. Στο πλαίσιο της προστασίας των συναδέλφων από την πανδημία, το ΔΣ του Συλλόγου της ΓΓΕΚ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, εξασφάλισε δωρεάν μοριακά τεστ για τους εργαζόμενους σε όλο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (συμπεριλαμβανόμενων και των συναδέλφων στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών). Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση και μόνο. Παρακαλούμε διαβάστε τα συνημμένα ενημερωτικά έντυπα και, εφόσον ενδιαφέρεστε, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στους Συλλόγους μας (syllogos_ggb@ggb.gr), (syllogos@gge.gr) ως 24/03/2021. Η πρωτοβουλία αυτή δεν υποκαθιστά με κανέναν τρόπο τις διαδικασίες που επιτάσσει το υπηρεσιακό πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων.

 3. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοί μας φροντίζουν με κάθε τρόπο την διασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας. Εμπιστευόμαστε τους συναδέλφους μας και συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους εργαζομένους που αναγκάζονται να εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο του κορονοϊού λόγω αντικειμένου εργασίας, ακόμα δε περισσότερο όταν η έκθεση αυξάνει λόγω ολιγωρίας της εργοδοσίας.

 4. Ζητάμε: α) να διεξάγονται διαγνωστικά τέστ Covid-19 και με ευθύνη του Υπουργείου για όλους β) να πραγματοποιείται θερμομέτρηση στην είσοδο όλων των κτιρίων του Υπουργείου, γ) να χορηγούνται σε όλους ιατρικές μάσκες δ) πραγματοποιούνται  απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και στους κοινόχρηστους χώρους του Υπουργείου μας.

 5. Δεν κρύβεται η δυσαρέσκεια των εργαζομένων στο κτίριο της Κάνιγγος, ειδικά σε περίοδο πανδημίας για: α) τα ασανσέρ τα οποία παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες και λειτουργούν εκ περιτροπής β) τις τουαλέτες που υπολειτουργούν γ) το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε ιατρό εργασίας.

Συμπαραστεκόμαστε στους μαχόμενους υγειονομικούς και για μία ακόμα φορά σας μεταφέρουμε τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, όπως στηρίζονται και από τη ΑΔΕΔΥ:

 • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

 • Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

 • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.

 • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

 • Ένταξη στα ΒΑΕ – Χαρακτηρισμό θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.

Αθήνα, 19-03-202

Τα Δ.Σ των Συλλόγων


Ενιαίος Συλλόγος Υπαλλήλων ΓΓΕΚ (πρώην ΓΓΕΤ)

Τεστ για κορονοϊό covid-19

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΕΚ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, υποστήριξε ότι τα μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ είναι απαραίτητα και προϋπόθεση για τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο της προστασίας των συναδέλφων από την πανδημία, το ΔΣ του Συλλόγου κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν – σε συνεργασία με την εμβληματική δράση SARSCov-2-GR– μοριακά τεστ για τους εργαζόμενους σε όλο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση. Οι ασυμπτωματικοί εξεταζόμενοι και εφόσον δεν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα θα μεταβαίνουν πρωινή ώρα στο Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, Κτίριο 4, Ιατρική Σχολή, 1ος όροφος (Μικράς Ασίας 75, Γουδί), αφού πρώτα έχουν συμπληρώσει και εκτυπώσει τα δύο επισυναπτόμενα έντυπα, ένα με τα στοιχεία τους και ένα που αφορά στη συγκατάθεση πιθανής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της ανάλυσης για ερευνητικούς σκοπούς.

Οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα θα κληθούν να μεταβούν για δειγματοληψία στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου, μετά από συνεννόηση και μετά από την έλευση 7 ημερών από την ημέρα που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να προβούν στο δωρεάν τεστ θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 24-03-2021 να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα και στις 3 κάτωθι διευθύνσεις:

 • i.milona@gsrt.gr,
 • nis@gsrt.gr,
 • sisi@gsrt.gr.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμά τους θα αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους, το ΑΜΚΑ τους, το email τους, καθώς και το που θα λάβει χώρα η δειγματοληψία τους.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται ανά ομάδες των 30 ατόμων.

Αθήνα, 18-03-2021

Το ΔΣ


Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις