15.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΕΝΕΝ: Για διωκόμενους εργαζομένους του ANADOLU, απόλυση Καταραχιά και εργαζομένης στην Eurobank

Ψηφίσματα αλληλεγγύης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Πρόσφατα

Όχι στις διώξεις και στην ποινικοποίηση των εργατικών δικαιωμάτων

Στις 31/3/2021 πέντε εργαζόμενοι από την επιχείρηση εστίασης (εστιατόριο) ANADOLU δικάζονται στο Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απειλές, συκοφαντία και εκβιασμό!!

Σημειώνουμε ότι στην επιχείρηση αυτή εργάζονταν 8 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων, οι συμβάσεις που υπέγραψαν αποδείχθηκαν εικονικές, δεν ανταποκρίνονταν ούτε στις πραγματικές μέρες και ώρες εργασίας, ούτε στις ειδικότητες της πραγματικής τους απασχόλησης.

Όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα για να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, η εργοδοσία εξαπέλυσε έναν πραγματικό πόλεμο εναντίον τους επιστρατεύοντας απειλές, πιέσεις, εκβιασμούς με προφανή στόχο να τους διασπάσει και με τον τρόπο αυτό να συνεχιστεί το διαίρει και βασίλευε και παράλληλα να εδραιωθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα!

Οι λίγοι μπροστά στις πιέσεις υποχώρησαν και παραιτήθηκαν, οι περισσότεροι ενωμένοι συνεχίζουν την δράση, ως απολυμένοι πλέον, να απαιτούν τα δικαιώματά τους.

Οι δράσεις και η αγωνιστική παρέμβαση χαρακτηρίζεται από την εργοδοσία ως εκβιασμός και δυσφήμιση!!!

Η γραμμή της εργοδοσίας δείχνει ότι όταν αντιστέκεσαι και παλεύεις για τα δικαιώματά σου απολύεσαι, ενώ όταν οργανώνεσαι, κινητοποιείσαι και ενεργείς κινηματικά και στηρίζεσαι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα μηνύεσαι!!!

Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη και ποινικοποίηση σε βάρος των απολυμένων εργαζομένων.

Ανάκληση των απολύσεων, σεβασμός και τήρηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη εναντίον του Προέδρου του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας”

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία άθλια αντεργατική και αντιδημοκρατική επιχείρηση από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, την 1η ΥΠΕ και την Διοίκηση του νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας” εναντίον της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων και των κινητοποιήσεων του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας” και του εκλεγμένου Προέδρου του Κώστα Καταραχιά.

Θεωρούμε φαιδρά, κατάπτυστα και ψευτοεπιχειρήματα όσα επιστρατεύονται σε επίπεδο προπαγάνδας για να δικαιολογήσουν την δίωξη και τελικά την απόλυση του Κώστα Καταραχιά ο οποίος τυγχάνει επικουρικός γιατρός στο ανωτέρω νοσοκομείο.

Στην δύσκολη φάση της πανδημίας το ιατρικό προσωπικό όχι μόνο είναι αναγκαίο και αναντικατάστατο αλλά χρειάζεται η ουσιαστική ενίσχυσή του με νέο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες που διαμορφώνει η έξαρση της πανδημίας και η οποία είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής η οποία έχει οικτρά αποτύχει.

Απόδειξη για αυτό αποτελούν οι χιλιάδες νεκροί, η δραματική αύξηση σε νοσηλευόμενους με covid-19 αλλά και ο αριθμός των διασωληνωμένων που έχει οδηγήσει στο κόκκινο όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Η εκδικητική και κλιμακούμενη επιχείρηση απόλυσης του Κώστα Καταραχιά από το νοσοκομείο έχει δημιουργήσει ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων σε πολιτικό – συνδικαλιστικό και κινηματικό επίπεδο που τεκμηριωμένα καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από αυτή την απόλυση το χτύπημα της συνδικαλιστικής – συλλογικής δράσης, του ίδιου του συγκροτημένου στο νοσοκομείο σωματείου των εργαζομένων και με την επιχειρούμενη απόλυση μεθοδεύει τον παραμερισμό και την εξουδετέρωση της συνδικαλιστικής τους εκπροσώπησης.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του.

Δηλώνουμε την στήριξή μας στην κινητοποίηση και την στάση εργασίας πού γίνεται στις 18 Μάρτη στο νοσοκομείο “Ο Άγιος Σάββας”.

Ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη στην Eurobank

Καταγγέλλουμε την απόλυση εργαζόμενης μετά από 33 χρόνια εργασίας στο τραπεζικό σύστημα (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και ακολούθως στην Eurobank η οποία με θυροκολλημένη καταγγελία της γνωστοποιήθηκε η απόλυση για “ελλιπή υπηρεσιακή απόδοση και επαγγελματική ανεπάρκεια”!!!

Πρόκειται για την πρώτη απόλυση που γίνεται στον κλάδο με το επιχείρημα περί αξιολόγησης και απόδοσης…!!!

Η βαθιά αντεργατική αυτή απόφαση της Eurobank αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης απόφασης της Τράπεζας η οποία το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στην απόλυση 24 εργαζομένων οι οποίοι αρνήθηκαν την “εθελούσια αποχώρηση” ούτε και την εθελοντική μετάβαση στην INTRUM και τελικά απολύθηκαν.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν σε υποκατάστημα στον Πειραιά και η άθλια αντιμετώπιση και απόλυση δείχνει ότι η τράπεζα επιχειρεί να ξεφορτωθεί με αντεργατικές μεθόδους το προσωπικό θεωρώντας ακατάλληλο όποιον δεν πιάνει τους στόχους.

Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί μία επικίνδυνη εξέλιξη στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η πίεση, η εντατικοποίηση στην εργασία και ταυτόχρονα επιδιώκεται η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας ευρύτερα στους τραπεζοϋπαλλήλους οι οποίοι θα βρίσκονται σε μόνιμη αβεβαιότητα για την υλοποίηση των στόχων, που βέβαια αφορά απλούς εργαζόμενους και δεν ακουμπάει καθόλου η αξιολόγηση – απόδοση το σύνολο των μεγαλοστελεχών της Τράπεζας που αυτοί έχουν ασυλία, είναι χρυσοπληρωμένοι, απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και κανείς δεν τους αγγίζει!

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις στον τομέα των τραπεζών οι οποίες πρέπει να δράσουν άμεσα, συλλογικά, δυναμικά και αποφασιστικά βάζοντας φρένο στα τυχοδιωκτικά – αντεργατικά σχέδια των Διοικήσεων των τραπεζών. Καμία νομιμοποίηση στους αντιδραστικούς κανονισμούς εργασίας που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την εργασιακή εξουθένωση των εργαζομένων.

Εδώ και τώρα η Eurobank να πάρει πίσω την απόλυση της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις