21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απάντηση του ΜΕΤΑ στην επαίσχυντη ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Πρόσφατα

Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, στις 8 Μάρτη, με τίτλο «Τα εξώδικα, οι αγωγές και οι μηνύσεις δεν έχουν καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα», διέπραξε σοβαρό ατόπημα: κατήγγειλε εργαζόμενη, και δη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλώντας την «να αποσύρει τις δικαστικές διενέξεις και τις πειθαρχικές διώξεις (!!!) συναδέλφων» και μάλιστα «ιδιαίτερα αυτές που εμπεριέχουν προσωπικές εμπάθειες είναι καταδικαστέες».

Ως ΜΕΤΑ δε διαφωνούμε με το ότι η «συνδικαλιστική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με όρους διαλόγου, κριτικής αντιπαράθεσης». Αυτά συνάδελφοι της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ έχουν αξία όταν όντως πρόκειται για συνδικαλιστική αντιπαράθεση. Εσείς, όμως, υποκύψατε στις πιέσεις της ΣΥΝΑΝ της ΠΟΕ-ΟΤΑ που σας οδήγησε στο βούρκο και στην ανυποληψία. Τη μια μέρα, καταγγέλλετε τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, για τις διώξεις του κατά της Αναστασίας Παπαχρίστου, «λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και της εναντίωσής της στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές επιλογές του», και την επομένη καταγγέλλετε τη συναδέλφισσα και τη δαχτυλοδείχνετε σαν την «υπεύθυνη των δεινών» στο Δήμο Αλίμου.

Στα «ψιλά γράμματα» της επαίσχυντης ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ είναι και το γεγονός ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή με τη συμφωνία των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥΠ και της ΣΥΝΑΝ, λίγες ημέρες μετά, τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (01-03-2021), τότε που η ΔΑΚΕ αποχώρησε από την συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι θα απέχει και από τις διαδικασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής, καταγγέλλοντας τις υπόλοιπες παρατάξεις για τη μη αποδοχή της απαίτησής της να συνεχίσει να προεδρεύει στην ΑΔΕΔΥ εκπρόσωπός της, μετά την παραίτηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα!

Όμως, «το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο» και έτσι η ΔΑΚΕ ανταπέδωσε τη στήριξη που της παρέχει η ΣΥΝΑΝ στην υποψηφιότητά της για τη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, αλλά και την αλληλοστήριξή τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όλοι εσείς που ψηφίσατε αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση, άραγε, προβληματιστήκατε για τους λόγους που υποχρέωσαν την Αναστασία Παπαχρίστου να κινηθεί δικαστικά για να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψή της; Γνωρίζετε ότι, πριν σταλεί το εξώδικο από τον Δήμαρχο σε 20 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα, η ΣΥΝΑΝ Αλίμου, σε κατά παραγγελία ανακοίνωσή της, επιτίθεται στη συναδέλφισσα με υβριστικές, βίαιες και ακατανόμαστες αναφορές, που από τη μια αποτελούν συνδικαλιστικό «bullying» και από την άλλη στρέφονται κατά της υπόστασής της ως γυναίκα και ως άνθρωπος; Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, η ΣΥΝΑΝ Αλίμου «χαρακτηρίζει» σαν ψευδή και ανυπόστατα τα όσα καταμαρτυρεί η Αναστασία Παπαχρίστου σε βάρος του Δημάρχου Αλίμου, δηλαδή τα όσα καταγγέλλει και με το πρόσφατο ψήφισμα αλληλεγγύης στην Αναστασία Παπαχρίστου το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι την ανακοίνωση αυτή επικαλείται ο Δήμαρχος στα εξώδικά του ενάντια στους συνδικαλιστές και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τι θα βρείτε, άραγε, να πείτε όταν ο δήμαρχος επικαλεστεί και την ανακοίνωσή σας στις ποινικές διώξεις που δρομολογεί σε βάρος των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων;

Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΔΕΔΥ και όνειδος για όλους εκείνους που συμφώνησαν μ’ αυτήν την ανακοίνωση, και μάλιστα την ημέρα που το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τιμά τους αγώνες των γυναικών και κινητοποιείται ενάντια στην υποταγή, στις διακρίσεις και στο σεξισμό.

Δεν μπορεί να είστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Διαλέξτε στρατόπεδο γιατί δεν μπορεί να είστε ολίγον με τους εργοδότες και ολίγον με τους εργαζόμενους!


8/3/2021
Από το ΜΕΤΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις