3.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Ένταση και σκληρή καταστολή στη συγκέντρωση για Κουφοντίνα | 7 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που η ίδια προκάλεσε

Ελεύθερος ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, που προσήχθη το πρωί

Πρόσφατα

Νεώτερη ενημέρωση, ώρα 20.30

Μετά την προσαγωγή του το πρωί, ελεύθερος ο γιος του Κουφοντίνα | 7 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για τα έκτροπα που δημιούργησε στο Σύνταγμα

Ελεύθερος, αφότου του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παράβαση των περιοριστικών μέτρων, αφέθηκε ο Εκτορας Κουφοντίνας, για του Δημήτρη Κουφοντίνα. Προσήχθη σήμερα (6/3) από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μικρής έντασης που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα.  Η Αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές, 7 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι υπόλοιποι 22 εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ. Για τους 7 συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και για αντίσταση κατά της αρχής.


Ένταση και σκληρή καταστολή στη συγκέντρωση για Κουφοντίνα | Προσήχθη ο γιος του, Έκτορας

Δεύτερη μέρα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να διαλύουν προγραμματισμένη συγκέντρωση για τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Προσήχθη ο γιος του, Έκτορας.

Δεύτερη μέρα ξύλου, χημικών και καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, όπου η αστυνομία επιχείρησε αρχικά να αποτρέψει και εν τέλει διέλυσε προγραμματισμένη (για τις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα) συγκέντρωση για την υπόθεση Κουφοντίνα, συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν και μέλη του ΜΕΤΑ, μεταξύ των οποίων και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Χαρίσης.

Στη συνέχεια πέρασαν απέναντι στην οδό Ερμού απ’ όπου απωθήθηκαν ξανά, κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Κολοκοτρώνη όπου απωθήθηκαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χρήση νερού από το υδροβόλο όχημα της Αστυνομίας και μία μικρή μερίδα διαδηλωτών κινήθηκε προς την οδό Ακαδημίας όπου επίσης μεταβαίνουν αστυνομικοί για να τους απωθήσουν.

Αστυνομικοί εμφανίζονται να αρπάζουν πανό από τους διαδηλωτές, να κάνουν χρήση χημικών, την ώρα που το υδροβόλο όχημα πετούσε νερό στο πλήθος. Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά γύρω από την πλατεία Συντάγματος, με τους συγκεντρωμένους να διαχωρίζονται προς τις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.

Προσήχθη ο Έκτορας Κουφοντίνας

Ελάχιστοι διαδηλωτές που είχαν παραμείνει στην οδό Ακαδημίας, κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια όπου και διαλύθηκαν.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 προσαγωγές, ανάμεσά τους και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας.


Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη

Ανακοίνωση ΓΝ Λαμίας για την πορεία της υγείας του Κουφοντίνα

Την ίδια ώρα, στη Φθιώτιδα, με νεότερη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας η διοίκηση του νοσοκομείου, ενημερώνει πως το προσωπικό «τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι προσωπικοί γιατροί του

Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγοι, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ


Με πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες από News247, Nikos Christofakis, Alexandra Tanka, Savvas Karmaniolas, dikastiko.gr, ΑΜΠΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις