16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Καμία απόλυση, μετατροπή των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ | Τη Δευτέρα, νέα συγκέντρωση

Πρόσφατα

«Όχι» στις απολύσεις είπαν για μια ακόμα φορά οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών. Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο και συνέντευξη Τύπου, συνέχισαν τις πρωτοβουλίες με τις οποίες διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Τη Δευτέρα, με αφορμή και τη Μέρα της Γυναίκας, προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο.

Οι 160 καθαρίστριες και οι καθαριστές, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος του μήνα δουλεύουν στα κτήρια του υπουργείου Οικονομικών, στις ΔΟΥ όλης της χώρας, πολλοί από αυτούς για χρόνια.

«Βρισκόμαστε μπροστά στο άδικο, απέναντι στην απόλυση, απέναντι στην ανεργία μέσα στην πανδημία», τόνισε η Τζένη Μπάλα και υπενθύμισε πως οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι έχουν δουλέψει σκληρά στην καθαριότητα κτιρίων και γραφείων μέσα στην πανδημία και τώρα πετιούνται στην ανεργία. «Ίσως αν είχαμε κάποια εταιρεία να παίρναμε κάποια επιδότηση, κάποιο δωράκι, αλλά βλέπετε εμείς έχουμε μόνο τα χέρια μας», σχολίασε.

Όπως ενημέρωσε, μόνο 10 άτομα από το σύνολο των εργαζομένων κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία «ο ΑΣΕΠ έγινε το εργαλείο, η δικαιολογία για να χάσουμε τη δουλειά μας».

Ξεκαθάρισε πως οι σημερινοί εργαζόμενοι «δεν θα κόψουμε το ψωμί σε κανέναν» από αυτούς που με διαβατήριο τους μήνες της ανεργίας, έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Επισήμανε ωστόσο πως οι ανάγκες καθαριότητας δημοσίων κτηρίων, μέσων μεταφοράς, άλλων υποδομών είναι τεράστιες και δεν καλύπτονται από το ελάχιστο προσωπικό.

«Απαιτούμε να ζήσουμε από τη δουλειά μας», τόνισε και παρουσίασε τα αιτήματα των εργαζομένων να μη γίνει καμία απόλυση, να παραταθούν οι Συμβάσεις, να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

«Δεν υπάρχουν δίκαιες και άδικες απολύσεις», τόνισε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών Καθαριστριών Πειραιά και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των σωματείων στον αγώνα των καθαριστριών. «Δεν είναι φυσικό φαινόμενο η ζωή μας να κρέμεται από κάθε κυβέρνηση», σημείωσε και κατήγγειλε πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων οι εργαζόμενοι ζουν σε διαρκή ομηρεία και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις.


Με πληροφορίες, φωτογραφία από 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις