5.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Απεργία-Αποχή από «αξιολόγηση»: Μεγάλη νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης στο ΣΕΠΕ «η Αθηνά»

Μεγάλη η νίκη σε όλη τη χώρα

Πρόσφατα

44 στα 44 Δημοτικά (100%), 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα και πάνω
από 1.200 εκπαιδευτικοί των 97 σχολικών μονάδων του Συλλόγου
μας συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή από την «αξιολόγηση»

Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έδωσαν αποστομωτική απάντηση στον ακραίο αυταρχισμό, το αντιεκπαιδευτικό μένος, τους εκφοβισμούς, τις απειλές και τις πολιτικά ανήθικες μεθόδους του Υπουργείου Παιδείας.

Πάνω από 1100 εκπαιδευτκοί των 97 σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας, 44 στα 44 Δημοτικά (100%) και 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα, συμμετέχοντας ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, έφτιαξαν τείχος υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας. Είπαν όχι στα σχέδια κατηγοριοποίησης και συρρίκνωσης των δημόσιων σχολείων, χειραγώγησης και ομηρίας των εκπαιδευτικών. Καταδίκασαν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης που αξιοποιεί την πανδημία για να συντρίψει τα μορφωτικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη όλων των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας, που συναντούν αγωνιστικά τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και οδήγησαν την κ. Κεραμέως σε μια ακόμα πιο ηχηρή και ταπεινωτική ήττα. Είναι μια νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης, όλων των εκπαιδευτικών συλλόγων που αγωνίστηκαν εδώ και καιρό για να θωρακιστεί ο κλάδος με το όπλο της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση κι έδωσαν ανυποχώρητη μάχη σε όλες τις περιοχές, για να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Η συσπείρωση των συναδέλφων, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και δυσκολίες της περιόδου, η ενότητα δράσης και η αποφασιστικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος είχαν καθοριστική αντανάκλαση στο τελικό αποτέλεσμα αυτής μάχης. Τίποτα πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει, να διαστρέψει, να παραχαράξει την απόφαση των εκπαιδευτικών. Τίποτα πια δεν μπορεί και δεν πρέπει να διασπάσει την ενότητα δράσης του κινήματος στο αίτημα να αποσυρθούν τώρα η ΥΑ για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ο νόμος 4692/2020. Το Υπουργείο Παιδείας να μείνει ξανά μόνο του, χωρίς συμμάχους ανάμεσά μας, όσους εκφοβισμούς, απειλές και νέες μεθοδεύσεις σκαρφιστεί, όπως την παράταση της προθεσμίας για τη διεξαγωγή των ειδικών συνεδριάσεων για την αξιολόγηση μέχρι 19/3.

Δεν χρειαζόμαστε την παράταση! Αποφασίσαμε εντός της προθεσμίας! Και θα φτάσουμε τη μεγάλη νίκη μας μέχρι το τέλος. Όπου δεν το κάναμε ακόμα, αποτυπώνουμε άμεσα και κατοχυρώνουμε την απόφασή μας σε κάθε σχολική μονάδα. Πρωτοκολλείται, δηλαδή, η δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και αναγράφεται στο βιβλίο Πράξεων Δντή-Δντριας-Προϊσταμένης ότι ο σύλλογος διδασκόντων συνεκλήθη, αλλά δεν συνεδρίασε ελλείψει απαρτίας, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ:

«Στο ……. Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο, στις …….. (ημερομηνία) με βάση την Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20 – 1 – 2021 με τίτλο: «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», προγραμματίστηκε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Διαπιστώθηκε ωστόσο, ότι δεν υπήρχε απαρτία καθώς, λόγω συμμετοχής συναδέλφων στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ (Αρ. Πρωτ. 1313/1/2/2021), οι παρόντες δεν ήταν περισσότεροι από τους απόντες όπως προβλέπεται από την Υ.Α. Αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002, ΦΕΚ 1340/16-10-2002 Άρθρο 37, π.13. Επομένως, λόγω έλλειψης απαρτίας, η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση για την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με το νέο σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων, όπως περιγράφεται στα άρθρα της ως άνω Υ.Α. δεν πραγματοποιήθηκε και συνακόλουθα δεν συγκροτήθηκαν ομάδες εκπαιδευτικών για τη διερεύνηση του έργου του σχολείου σε σχέση με τους 14 θεματικούς άξονες του άρθρου 3».

Περιφρουρούμε συλλογικά τις αποφάσεις μας. Δεν επιτρέπουμε την παραχάραξή τους. Είμαστε ενωμένοι όλοι και όλες σε κάθε σχολική μονάδα και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Σύλλογο Αθηνά.

Για την ενημέρωση όλων των μελών του Συλλόγου μας, τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης και νικηφόρας μάχης ενάντια στην αξιολόγηση αλλά και τη χάραξη των επόμενων συλλογικών βημάτων, ο σύλλογος καλεί:

▬ Σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση τους συναδέλφους διευθυντές, διευθύντριες, προϊσταμένες, την Τρίτη 2 Μαρτίου, στις 7μμ., στο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/88255504042?pwd=THc5YzlINnk0aG5CVjBUaG03VXlsZz09

▬ Σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 3 Μαρτίου, στις 7μμ., στο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/83248750283?pwd=MWVyUllSeUhIRkRxUDN5MXJscCs3QT09

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΥΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις